Miehet

TOP 5: Salibandyliigan parhaat maalivahdit

18.09.
2014
16 Kommenttia
0
Miehet

Pitkäaikaisen huippumaalivahti Henri Toivoniemen lopetettua peliuransa maajoukkueen maalin suulle tarvitaan uusi isäntä. Pääkallo.fi esittelee Salibandyliigan viisi kovinta torjujaa.

Ikonen on ykkönen. Arkistokuva:  Jari Turunen

Ikonen on ykkönen. Arkistokuva: Jari Turunen

1. Tomi Ikonen, 31, Oilers
AC HaKissa liigauransa aloittanut Ikonen pelasi viime kaudella ehkä elämänsä parasta peliä, ja hän oli suuri syy Oilersin välieräpaikkaan. SPV:n kausi päättyi, kun joukkue joutui nöyrtymään Ikosen nollapelin edessä. Liigaa myös Classicissa, Erässä ja Josbassa pelannut mies on noussut maajoukkueeseen taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta joulukuun MM-kisoissa. 193-senttinen veräjänvartija on huippuiskussa, torjuu eleettömästi ja on tällä kaudella 95-kiloisen painonsa arvoinen kultaa espoolaisille. Ikosen otteita kannattaa mennä katsomaan halleille ympäri Suomea. Valtakunnan kuumin maalivahti juuri nyt ja todennäköinen Suomen ykköskassari joulukuun MM-kisoissa.

Eero Kosonen. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Eero Kososen alkukautta varjostaa keväällä tehty polvioperaatio. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

2. Eero Kosonen, 28, Happee
Lappeenrannasta 2008 Jyväskylään ja Happeeseen siirtynyt torjuja oli mukana haistelemassa MM-kisojen ilmapiiriä jo viime kerralla, ja pääsipä mies finaalissakin maalin suulle. Pään kestävyyttä kevään pudotuspeleissä on epäilty, mutta pesäpallolukkari Topi Kososen pikkuveli osoitti nuo väitteet vääriksi torjumalla Happeen mestariksi. Pesäpallotausta kovan heittökäden, ja lähitorjujana vielä Ikostakin kookkaampi mies on liigan paras. Kaukolaukauksissa ollut vaikeuksia, mutta kehittynyt silläkin saralla. ”Märkärällä” on toipunut polvivammastaan kesällä hyvin, ja hän on todennäköinen pari Ikoselle Göteborgin kisakoneessa.

Jarno Ihme. Kuva: Salibandyliiga

Jarno Ihmeen fysiikka on kovalla tasolla. Kuva: Salibandyliiga

3. Jarno Ihme, 29, SPV
Nuorten maailmanmestari vuodelta 2003 on vuodesta toiseen sarjan eliittiä. Hän oli torjumassa seinäjokisia kahteen perättäiseen mestaruuteen 2012 ja 2013. Pienikokoisen Ihmeen valtteja ovat ketterä liike ja loistavat refleksit. Myös heittokäsi on Kososen tapaan kova, sillä vasenkätisen Ihmeenkin taustalta löytyy pesäpalloa. Pieni koko asettaa myös rajoitteita 29-vuotiaalle liikunnanopettajalle. Toinen kysymysmerkki on korvien välissä – Ihme osaa todistettavastikin voittaa isojakin pelejä, mutta hän flow-henkinen torjuja, jolle voi tulla huonojakin päiviä. MM-kisapaikka saattaa jäädä jälleen oululaisen Merikoski SBT:n kasvatille haaveeksi.

Jarkko Monthan. Arkistokuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

Jarkko Monthan on NST:n tärkein pelaaja puolustaja Risto Töllikön ohella. Arkistokuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

4. Jarkko Monthan, 37, NST
Ikinuori Monthan on koko liigan tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia joukkueelleen. On hyvänä päivänään lähes ohittamaton. ”Monttu” siirtyi liigaan vasta yli kolmekymppisenä vuonna 2008, ja kaikkia sarjatasoja ennen sitä kolunneesta isokokoisesta imatralaisesta on muodostunut viime vuosina NST:n avainhahmo. Letkeän rennosti elämään suhtautuva veijari tulee vastaan hyvin kaukolaukauksia, mutta ehtii järkälemäisestä koostaan huolimatta hyvin myös poikittaisliikkeisiin. Rankkaritorjujana liigan parhaita.

Joni Järviö

Joni Järviö hyppäsi Classicissa Nupi Niemisen saappaisiin. Kuva: Mikko Hyvärinen

5. Joni Järviö, 22, Classic
Kooveesta Classiciin siirtynyt sysmäläinen on toinen Suomen nuoret maailmanmestaruuteen torjunut maalivahti, kun hänen kaulaansa ripustettiin kultaa keväällä 2011. Hieman persoonallisella tyylillä torjuva BB-88:n kasvatti on ollut jo nyt mukana miesten maajoukkueleirityksissä, ja hänen kehitystään seurataan maajoukkueen valmennusjohdossa varmasti erityisen suurennuslasin kanssa. Lupaava Järviö on nyt isossa näyteikkunassa kärkikamppailuun povatun joukkueen ykkösmaalivahtina. Silti Järviö on vielä selkeästi perässä sarjan kolmea kärkivahtia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Achaki
18/09/2014
Ikonen syntynyt -83 ja ikää 28?
seuraaja
18/09/2014
Laittakaas top viitoset junnuista, pakeista ja hyökkääjistäkin?
Santeri
18/09/2014
Kyllä top5 listat pelipaikoittain,junnut/tulokkaat. Oma mieleinen lista olisi "lopulliset läpilyöjät huipulle"
svissyn tuulet
18/09/2014
Kortelaisen teemun laittaisin järviön tilalle!
Janari
18/09/2014
Bubbling under osasto myös kiinnostaisi.
Ekonomi
19/09/2014
Järviö ei ole viiden sakissa
S
19/09/2014
Mitä ihmettä, eikö toimituksessa kuunnella säbäkansan syviä rivejä, että 3-kymppinen on kuulemma säbään auttamatta liian vanha? ;-)
Osku
19/09/2014
Ihmeen tiputtaisin pois listalta. Hyvin kaksijakoista pelaamista jo viime kaudella. Välillä huippupelastuksia, mutta samassa pelissä menee yleensä myös aika helppoja (vrt. viimeinen mj-peli).
K
19/09/2014
Kivimäki helposti viiden parhaan sakkiin. Aika komeesti tiputti toissa kaudella lassicin välierissä. Ikoselta se ei viime vuonna onnistunut alkuunkaan.
Jooojoooo
22/09/2014
Järviö 2 pelii t% 66 hmmm
Miro
23/09/2014
Paras veskari ei ole se joka saa palloja eniten kiinni vaan se kuka pystyy voittamaan. Ei ole väliä vaikka t% olisi joissain otteluissa sen 50%. Voitot merkkaa.

Tässä lajissa myös kannattaa huomioida isosti se, että pelitavasta riippuen tulee paljon erilaisia tilanteita. Jotkut antavat laukoa kaukaa/laidoista, joissain joukkueissa ei anneta laukoa mistään.
Jotkut karvaavat 100% laudasta jolloin tietenkin tulee paljon vastahyökkäyksiä ja sitä mukaa maaleja molempiin maaleihin.
K
23/09/2014
Eiköhän nyt jo sokea Reettakin huomannut, että Kivimäki kuuluu tuolle listalle. On kohdillaan sekä prosentit että voitot.
Latolandia
23/09/2014
Toissa kaudella
Latolandia
23/09/2014
..
Simo
02/10/2014
Mielenkiintoista tilastoa torjuntaprosenttien suhteen muutaman pelatun kierroksen jälkeen:

Ikonen 76,67%
Kosonen 86,89%
Ihme 81,25%
Monthan 73,13%
Järviö 66,67%
JZ
02/10/2014
Prosentitkin menee vähän suhteessa siihen, miten joukkueen puolustus toimii. Muutaman pelin otannalla kärkijengeillekin mahtuu vielä näitä nuupahduksia, kuten Oilerssilla Tepsiä vastaan, joka sitten painaa lukemaa Ikoselta.

Järviön startti on kyllä ollut aika hankala C:ssä. Ei oo tarttunu treenipeleissä eikä sarjassakaan, ja moni maali nimenomaan ollut ihan perus vetoja jostain etukulman puolelta.

Monttu on nähdyn perusteella ollut ihan perusvarma itsensä, NST:n viisikkopuolustus ehkä ei vain enää tänä vuonna ole parhaimmillaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.