Miehet

Oilers ja Happee tasapelitrillerissä – ”Pajukoski on kannatellut meitä vaikeiden aikojen yli”

15.11.
2014
6 Kommenttia
0
Miehet

Tapiolan Urheiluhallin perjantai-illassa käytiin mielenkiintoinen taisto, kun tämän kauden mestarisuosikki Esport Oilers kohtasi hallitsevan miesten Salibandyliigan mestarin Jyväskylän Happeen. Kamppailu päättyi tasan 5-5 (2-1,1-3,2-1).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli aaltoileva kahden hyvän joukkueen välinen kamppailu. Ensimmäinen erä oli Oilersin. Toisessa erässä mentiin vierailijoiden tahtiin ja kolmas erä oli tasaväkinen ja jäähyjen sävyttämä, jossa parhaat paikat olivat espoolaisilla.

Ottelun hahmo?
Ottelun tehomies oli Perttu Pajukoski neljällä maalillaan. Muutenkin koko Oilersin ykkösketju oli hyvällä pelipäällä tehden kotijoukkueen kaikki maalit. Jyväskyläläisiltä esiintyi edukseen kaksi maalia värkännyt Joonas Kaasalainen. Ei pidä myöskään unohtaa MM-kisoihin valittua Eero Kososta, joka piti varsinkin ottelun loppuhetkillä Happee-maalin tilkittynä.

Ottelun puheenaihe?
Öljymiesten nuori maalivahti oli Joonas Kaltiainen oli jälleen mies paikallaan. Monikaan ei varmasti ole eri mieltä siitä, että espoolaisten maalin suulta löytyy sarjan paras maalivahtikaksikko, jossa toisena palasena häärii torstaina MM-kisoihin valittu Tomi Ikonen. Asetelma on siinä mielessä erikoinen, että tällä hetkellä viimeiset kolme ottelua Oilers-maalissa on pelannut Kaltiainen, eikä maajoukkuevahti Ikonen. Toinen puheenaihe oli ottelussa tuomitut isot rangaistukset. Toisessa erässä Oilers sai korkeasta mailasta viiden minuutin rangaistuksen, jota meni kärsimään Kristian Lamminen, joka ei edes tapahtumahetkellä ollut kentällä. Viimeisessä erässä tunteet kuumenivat, kun erän puolivälissä Happeen Veli-Matti Hynynen otti kirjaimellisesti niskalenkin Oilers-jätti Ilari Talvitiestä. Hynynen sai tilanteesta 2+10-minuutin rangaistus ja samassa ajassa myös Jami Manninen sai kahden minuutin jäähyn protestoinnista.

Kommentit:
– Vähän aaltoileva peli, välillä olimme edellä ja välillä sillassa. Tasapeli ominkin silmin oikeutettu lopputulos. Tyytyväinen olen tietenkin omiin maaleihin, mutta viimeistelyyn pitäisi saada vielä lisää terävyyttä, neljästi osunut Oilersin Perttu Pajukoski kertasi.
– Harmittamaan jäi, sillä meille tarjottiin kahta pistettä kolmannessa erässä. Toisessa erässä nöyrryimme liikaa, mutta taso nousi taas kolmanteen. Joukkueessa oli henkeä ja tahtoa, ja se hyvä ilme pitää saada jokaiseen peliin mukaan. Perttu (Pajukoski) sai nyt onnistumisia, mutta hän on myös se mies, joka on kannatellut meitä vaikeiden aikojen yli ja pumpannut pukukopissa kaikkiin positiivisuutta ja uskoa, Oilersin päävalmentaja Teemu Varis kehaisi suojattiaan.
– Alussa ei oltu ihan hereillä, mutta paransimme pelin edetessä. Tasapeli näytti aika oikealta lopputulokselta. MM-kisoihin on vielä monta peliä aikaa, joten vielä ei ajatuksia tarvitse siirtää sinne asti, Happeen maalivahti Eero Kosonen tuumi.
– Hyvä salibandymatsi. Meillä oli paikkamme vitosen ylivoimalla, ja heillä oli paikkansa kahden miehen ylivoimalla kolmannessa erässä. Alivoimapelaaminen perustuu täysin tahtoon, ja meillä oli halu ottaa vähintään tuo piste, Happee-käskijä Seppo Pulkkinen tarinoi.

Tilastohuomiot:
Oilers: Perttu Pajukoski 4+0, Casper Pfitzner 0+3, Tapio Kinnunen 1+1, Joonas Kaltiainen 42 torjuntaa
Happee: Joonas Kaasalainen 2+0, Janne Hoikkanen 1+0, Juuso Heikkinen 1+0, Jami Manninen 1+0, Eero Kosonen 25 torjuntaa

Teksti: Janne Erola, Espoo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Espoosta
15/11/2014
Parasta salibandyä Espoossa tällä kaudella.
Toivotaan että Varis pitää ykkösviisikon kasassa. Hynynen muistutti Mikki Hiirtä kun pullisteli Talvitielle, juuri fyysisyydessä öljymiehet ovat parhaita. Pelitapa on uusi ja vielä ei näytä ihan valmiilta, vaikka ajoittain nähtiin uskomattoman hienoja syöttelyketjuja.
Pelin luonne
15/11/2014
Kuskin paikka:
Oilers 35% - 65% Happee
Happee vei peliä suurimman osan ajasta, mutta tehoton viimeistely oli perisynti. Toki Oilersin nuori maalivahti ei hirmuisesti haparoinut eikä palloa pomputellut ja Oilers peitti vedot kurinalaisesti

Tupla-pelaajat:
Pajukoski 100% - 0% Manninen
No, tämä lienee selviö. Pajukoski viimeisteli, Mannisella ei onnistunut oikein mikään, eli vedot peittoihin tai ohitse, eli Happeen vedot menivät kaikki päin jotain... yleistyksenä voisi sanoa, että päin seiniä.

Verbaalikikkelöinti:
Wardit 80% - 20% Manninen
Tässä pelissä Wardit voittavat lähes aina. Kun on jotain sanottavaa, on Wardit aina paikalla, usein molemmat, kommentoimassa tuomarille. Pate kapteenin ominaisuudessa ja Oliver sitten Paten isoveljenä. Ja kauhea selitys. Tällä kertaa vertailussa Manninen selitti itsenä myös boxiin ja oli hölmistyneen näköinen kun sai protestoinnista pikkukakkosen.

Pantapäät:
Huuso 50% - 50% Hynynen
Tasan menee. Molemmat pelaavat siellä jossain, eli ei mitään näyttävää eikä sen kummallisempia suorityksia. Hynyselle kuitenkin pieni etu, että unohti hetkeksi lajin ja siirtyi painiotteisiin, mistä tuomaristo taputteli 2+10minuuttia epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Valmentajien ilmeet:
Varis 100% - 0% Pulkkinen
Eli Variksella on kyllä sellaiset expressiot naamallaan, välillä nyrkit heiluu kun haetaan äijä-energiaa ja välillä tuomarien toiminnasta silmät heiluu päässä niin että katsomoa hirvittää. Elää tunteella. Pulkkinen puolestaan tuhisee viiksiinsä ja piirtää ruutupaperille pelin kulkua. What the fox say (Simo Kettunen) ottaakin sitten tyynen rauhallisesti. Jostain syystä myös Oilersin vaihtoaition jatkona on kasa smurffeiksi pukeutuneita toimihenkilöitä. Pelejä seuratessa heidän roolinsa on jäänyt täysin auki.

Eli 5-5 tasapeli oikeutettu.
ET
15/11/2014
Kiitos Pelin Luonne, tällaisia analyysejä lisää :)
tambester
15/11/2014
ET veti happeelasit silmillä, Happee oli parempi toisessa erässä, ei muuten.
Kolme
15/11/2014
Oliver tosin taitaa olla veljeksistä nuorempi.
Jussi
15/11/2014
Jos tuomaristo antaa rangaistuksen pelitilanteesta pelaajalle, joka ei ole edes ollut kentällä, niinhän se nyt ilman muuta on läpimenevän protestin paikka. Pekkinenkö se näki näin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.