Oilers ja Happee tasapelitrillerissä – ”Pajukoski on kannatellut meitä vaikeiden aikojen yli”

Kuva: Olli Laukkanen

Tapiolan Urheiluhallin perjantai-illassa käytiin mielenkiintoinen taisto, kun tämän kauden mestarisuosikki Esport Oilers kohtasi hallitsevan miesten Salibandyliigan mestarin Jyväskylän Happeen. Kamppailu päättyi tasan 5-5 (2-1,1-3,2-1).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli aaltoileva kahden hyvän joukkueen välinen kamppailu. Ensimmäinen erä oli Oilersin. Toisessa erässä mentiin vierailijoiden tahtiin ja kolmas erä oli tasaväkinen ja jäähyjen sävyttämä, jossa parhaat paikat olivat espoolaisilla.

Ottelun hahmo?
Ottelun tehomies oli Perttu Pajukoski neljällä maalillaan. Muutenkin koko Oilersin ykkösketju oli hyvällä pelipäällä tehden kotijoukkueen kaikki maalit. Jyväskyläläisiltä esiintyi edukseen kaksi maalia värkännyt Joonas Kaasalainen. Ei pidä myöskään unohtaa MM-kisoihin valittua Eero Kososta, joka piti varsinkin ottelun loppuhetkillä Happee-maalin tilkittynä.

Ottelun puheenaihe?
Öljymiesten nuori maalivahti oli Joonas Kaltiainen oli jälleen mies paikallaan. Monikaan ei varmasti ole eri mieltä siitä, että espoolaisten maalin suulta löytyy sarjan paras maalivahtikaksikko, jossa toisena palasena häärii torstaina MM-kisoihin valittu Tomi Ikonen. Asetelma on siinä mielessä erikoinen, että tällä hetkellä viimeiset kolme ottelua Oilers-maalissa on pelannut Kaltiainen, eikä maajoukkuevahti Ikonen. Toinen puheenaihe oli ottelussa tuomitut isot rangaistukset. Toisessa erässä Oilers sai korkeasta mailasta viiden minuutin rangaistuksen, jota meni kärsimään Kristian Lamminen, joka ei edes tapahtumahetkellä ollut kentällä. Viimeisessä erässä tunteet kuumenivat, kun erän puolivälissä Happeen Veli-Matti Hynynen otti kirjaimellisesti niskalenkin Oilers-jätti Ilari Talvitiestä. Hynynen sai tilanteesta 2+10-minuutin rangaistus ja samassa ajassa myös Jami Manninen sai kahden minuutin jäähyn protestoinnista.