Lammiselle jäi epäselvää videotarkistustilanteesta: ”En tiedä sitten osataanko me pelaajat näitä sääntöjä”

Kokenut Classic-kapteeni Janne Lamminen kävi kiivasta keskustelua tuomariston kanssa ottelun viimeisellä minuutilla. Kuva: Ainesmedia/F-liiga

Esport Oilersin ja Tampereen Classicin välinen seitsemäs liigafinaali sai dramaattisen lopun. Oilers osui kahdesti viimeisellä minuutilla ja voitti pelin 6-4.

Samalla se voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 18 vuoteen. Kolmoserä oli jäähyrikas ja sekava, jonka kruunasi lopun erikoiset tapahtumat.

– Toivottavasti annettiin seiskapelin arvoinen matsi. Vähän oli kaksijakoinen.

– Kaikki voi olla mitä mieltä tahansa tuomareista ja muista, mutta 6-4 taululla, niin se on selvä. Voittaja on tuossa, Classic-kapteeni Janne Lamminen totesi Hakametsässä pelin jälkeen.

Justus Kainulaisen iskettyä 5-4-maalin ajassa 59.08 Classic haastoi tilanteen, mutta koska tilanteessa ei nähty välitöntä rikettä koskien maalintekoa, sai Classic kahden minuutin jäähyn pelin viivyttämisestä.

Mitä lähditte varsinaisesti haastamaan?

– Lähdettiin haastamaan sitä Astalan rikettä keskialueella Heikkilään. Siinä oli selkeä mailaanlyönti, mutta tuomarit sanoivat, että rike ei ollut maalintekotilanteessa.

– En tiedä sitten osataanko me pelaajat näitä sääntöjä. Mä en ainakaan osannut. Kävin kysymässä, että ”saadaanko me haastaa?”. Kaikki varmaan koki niin, että se tilanne mikä siinä oli, tapahtui kaksi sekuntia ennen maalia. Itse koin, että se oli maalintekotilanne, missä se rike tuli, Lamminen harmitteli.

Lammisen turhautumisen myös ymmärtää, sillä sääntö on tulkinnanvarainen. Astala oli maalin ”toinen syöttäjä”, mutta ei tulkinnan mukaan rikkonut maalinteon yhteydessä tai välittömästi ennen sitä. Classicin haasto oli silti melkoinen riski, sillä se olisi päässyt ilman maalivahtia pyörittämään lähes minuutin, jos ei olisi ottanut jäähyä.

Lammisen mukaan olisi tärkeää saada säännöt selkeiksi tulevaa ajatellen.

– Tuomarit teki sen näin, mutta toivottavasti jatkossa ollaan vähän tarkempia suuntaan taikka toiseen ja käydään oikeasti säännöt läpi siitä, että mistä saa haastaa ja mitä katsotaan. Tämä kausi oli sellaista, että katsottiin videoita vain videoiden katsomisen takia.

Classicin edellinen kausi oli pannukakku, kun se tippui suoraan 0-4 Oilersille puolivälierissä. Finaaliin pääsy oli selkeä parannus edelliskauteen.

– Täytyy olla ylpeä jengistä. Viime kaudella aika iso sukellus. Nyt oltiin toiseksi parhaita tässä sarjassa ja toivottavasti seuraavalla kaudella ollaan sitten paras. Tosi iso tasonnosto.

Lamminen nosti positiiviseksi senkin, että seuran juniorit menestyivät hyvin ja esimerkiksi P22 voitti SM-kultaa. 38-vuotiaan puolustajan mukaan sen päälle on hyvä rakentaa tulevaa.

Entä jatkuuko oma peliura vielä ensi kaudella?

– En tiedä. Vaikea sanoa. En ole pohtinut mitään.

– Jalat oli paremmassa kunnossa kuin edellisellä kaudella, vaikka niissä jotain ongelmia onkin, niin pystyi suhteellisen ehjän kauden pelaamaan. Nälkää jäi tällaisen tappion jälkeen. Tappioon ei ole ikinä kiva lopettaa, mutta katsotaan nyt, Lamminen vastasi tulkinnanvaraisesti.

Lue lisää:
Justus Kainulainen piti päänsä kylmänä, kun voittomaalia tarkistettiin videolta – ”On tää hienoa!”
Santeri Lindfors pääsi juhlimaan SM-kultaa 14. liigakaudellaan: ”Aivan sairas fiilis”
Mestariluotsi Aleksi Lammi kiitollisena: ”Käsittämätöntä, miten tästä ryhmästä saatiin kaivettua näin paljon irti”
Juha Kivilehdon mukaan jossitteluun ei ole syytä – ”Eteenpäin mentiin, mutta ei riittävästi”
Matias Veikkolan ura päättyi kultaisissa merkeissä: ”Emmä usko, et sählyä tulee enää väännettyä”