Miehet

TPS niukkaan voittoon KrP:sta – ”Luukkonen oli tänään mies paikallaan”

24.11.
2014
1 Kommentti
0
Miehet
Kuva: Anssi Koskinen

Ottelun vakuuttajiin kuuluneet Antti Naskali ja Pyry Luukkonen vaihtamassa veneilyvinkkejä toisessa erässä? Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan maanantai-illan ainoassa ottelussa sunnuntaina Suomen Cupin välierään tiensä selvittänyt TPS kohtasi Turussa Nokian KrP:n. Kotijoukkue vei lopulta loistavan maalivahtiesityksensä ansiosta huipputärkeät sarjapisteet lukemin 6-5 (1-1, 2-0, 3-4). Voitollaan TPS nousi sarjassa kymmenenneksi.

Ottelun ratkaisu?
Kotijoukkue rakensi ottelun kahden ensimmäisen erän ajan selvästi enemmän hyviä tekopaikkoja, kuin KrP ja vaikuttikin siltä, että turkulaisryhmä karkaisi helppoon voittoon siirryttyään kolmannen erän alussa jo 5-1 johtoon minuutin vieraiden aikalisän ja maalivahdin vaihtamisen jälkeen.

Tämän jälkeen pitkään piilossa pysynyt KrP:n ykkösnyrkki kuitenkin osoitti vaarallisuutensa viimeistellen kolme maalia kolmeen minuuttiin, tuoden samalla joukkueensa maalin päähän. Tässä vaiheessa muutenkin hyvän ottelun pelannut TPS-maalivahti Pyry Luukkonen osoitti arvonsa nuorelle joukkueelle pitäen kaiken mahdollisen ulkona ja esittäen kavalkadin paraatipelastuksia. Turkulaisten 6-4-johtomaalin jälkeen KrP pääsi vielä toistamiseen maalin päähän, mutta tasoitusmaalia ei muutamasta läheltä piti -tilanteesta huolimatta enää syntynyt.

Ottelun hahmo?
TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen, joka pelasti joukkueensa kolmannen erän vaikeassa vaiheessa. Kotijoukkueesta toinen mainitsemisen arvoinen on hyökkääjä Jani Hyytiäinen, joka oli tänään erittäin pallovarma ja kellotti tililleen kaksi osumaa.
Vierasjoukkue KrP:stä Antti Naskali oli jatkuvasti tapahtumien keskipisteessä pelaten ajoittain sääntöjen rajamailla. Lisäksi Milan Garčar vaikutti juuri sellaiselta henkiseltä johtajapelaajalta, jota nokialaisryhmä on kaivannut.

Ottelun puheenaihe?
TPS vaikutti laskettelevan varmaan voittoon kolmannen erän alkupuolella, mutta vierasjoukkueen aikalisän jälkeen aktivoitunut karvauspeli aiheutti turkulaisille paljon harmaita hiuksia. Tuohon asti erittäin varmalta näyttänyt TPS:n pallollinen peli suli hetkeksi käsiin ja KrP pääsi kuin varkain melkein rinnalle ykkösketjunsa luovan hyökkäyspelin ansiosta. Hyvätunnelmaisen, tiukaksi muodostuneen ottelun tunnetaso ja lataus kasvoivat kolmannen erän aikana KrP:n noustua taistelemaan tasapäisesti ottelun voitosta, mutta hyvään syysvireeseen näin marraskuussa päässyt Pyry Luukkonen piti joukkueensa kiinni sarjapisteissä.

Kommentit:
– Kuusi tehtyä maalia lämmittää sydäntä, mutta Pyry pelasti tällä kertaa lopun meille. Johtoasemassa pelaaminen on ollut hankalaa tällä kaudella – varmaan tänään olisi ollut parempi, jos olisin jossain vaiheessa lähtenyt koppiin ja antanut poikien pelata rauhassa loppuun, TPS:n valmentaja Aki Vilander totesi.
– Kahta pistettä lähdettiin hakemaan, joten lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen. Pienten marginaalien peli. TPS:lla maalivahti oli hitusen virkaveljiään parempi ja ratkaisijoita löytyi laajemmalla rintamalla, Nokian KrP:n valmentaja Heikki Luukkonen summasi.
– Näytti aika pahalta vastustajan tullessa iholle, mutta saatiin onneksi tärkeät pisteet tähän väliin kautta, TPS:n Jani Hyytiäinen kommentoi.
– Olen aika pettynyt tulokseen. Saatiin hyvä draivi kolmanteen erään, mutta pakko sanoa, että Luukkonen oli tänään mies paikallaan, ajassa 41:13 KrP:n maalille vaihdettu Tomi Aaltonen tunnusti.

Tilastohuomiot:
TPS: Joonas Koskinen 1+2, Jani Hyytiäinen 2+0. Pyry Luukkonen 21 torjuntaa.
Nokian KrP: Henri Johansson 1+2. Santtu Pohjonen 14 torjuntaa, Tomi Aaltonen 14 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Kokkko
24/11/2014
Tps oli jäissä 3 erän mutta teki ratkaisevat maalit. Hyvä tps.... ihmettelin miksi krp vaihtoi maalivahtia? Pohjonen piti joukkuetta pystyssä mutta pari helppoa meni. Otti lukuisia haamutorjuntoja. No onneksi vaihettiin :))) pisteet tps:ssälle. Pyry Luukkonen oli mies paikallaan ja aaltonen....... no perustorjuntoja. Tps onnistui jokaisessa asiassa ja krp suli alussa mutta nousi hyvin ja sille pitää nostaa hattua.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.