TPS niukkaan voittoon KrP:sta – ”Luukkonen oli tänään mies paikallaan”

Järvinen-Naskali-Luukkonen-Nurminen. Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Ottelun vakuuttajiin kuuluneet Antti Naskali ja Pyry Luukkonen vaihtamassa veneilyvinkkejä toisessa erässä? Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan maanantai-illan ainoassa ottelussa sunnuntaina Suomen Cupin välierään tiensä selvittänyt TPS kohtasi Turussa Nokian KrP:n. Kotijoukkue vei lopulta loistavan maalivahtiesityksensä ansiosta huipputärkeät sarjapisteet lukemin 6-5 (1-1, 2-0, 3-4). Voitollaan TPS nousi sarjassa kymmenenneksi.

Ottelun ratkaisu?
Kotijoukkue rakensi ottelun kahden ensimmäisen erän ajan selvästi enemmän hyviä tekopaikkoja, kuin KrP ja vaikuttikin siltä, että turkulaisryhmä karkaisi helppoon voittoon siirryttyään kolmannen erän alussa jo 5-1 johtoon minuutin vieraiden aikalisän ja maalivahdin vaihtamisen jälkeen.

Tämän jälkeen pitkään piilossa pysynyt KrP:n ykkösnyrkki kuitenkin osoitti vaarallisuutensa viimeistellen kolme maalia kolmeen minuuttiin, tuoden samalla joukkueensa maalin päähän. Tässä vaiheessa muutenkin hyvän ottelun pelannut TPS-maalivahti Pyry Luukkonen osoitti arvonsa nuorelle joukkueelle pitäen kaiken mahdollisen ulkona ja esittäen kavalkadin paraatipelastuksia. Turkulaisten 6-4-johtomaalin jälkeen KrP pääsi vielä toistamiseen maalin päähän, mutta tasoitusmaalia ei muutamasta läheltä piti -tilanteesta huolimatta enää syntynyt.

TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen, joka pelasti joukkueensa kolmannen erän vaikeassa vaiheessa. Kotijoukkueesta toinen mainitsemisen arvoinen on hyökkääjä Jani Hyytiäinen, joka oli tänään erittäin pallovarma ja kellotti tililleen kaksi osumaa.
Vierasjoukkue KrP:stä Antti Naskali oli jatkuvasti tapahtumien keskipisteessä pelaten ajoittain sääntöjen rajamailla. Lisäksi Milan Garčar vaikutti juuri sellaiselta henkiseltä johtajapelaajalta, jota nokialaisryhmä on kaivannut.

TPS vaikutti laskettelevan varmaan voittoon kolmannen erän alkupuolella, mutta vierasjoukkueen aikalisän jälkeen aktivoitunut karvauspeli aiheutti turkulaisille paljon harmaita hiuksia. Tuohon asti erittäin varmalta näyttänyt TPS:n pallollinen peli suli hetkeksi käsiin ja KrP pääsi kuin varkain melkein rinnalle ykkösketjunsa luovan hyökkäyspelin ansiosta. Hyvätunnelmaisen, tiukaksi muodostuneen ottelun tunnetaso ja lataus kasvoivat kolmannen erän aikana KrP:n noustua taistelemaan tasapäisesti ottelun voitosta, mutta hyvään syysvireeseen näin marraskuussa päässyt Pyry Luukkonen piti joukkueensa kiinni sarjapisteissä.