SSV-veskarin siirto vahvistui – ”Maailman paras sarja aina tavoitteena”

David Rytych viihtyi Salibandyliigassa kolme kautta. Kuva: Mikko Hyvärinen

David Rytych
David Rytych viihtyi Salibandyliigassa kolme kautta. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV:ssä penkille jämähtäneen maalivahti David Rytychin, 25, siirto pois SSV:stä on nyt varma. Tshekkivahti ei koskaan lyönyt kunnolla läpi Salibandyliigassa, ja ura jatkuu ensi kaudella Ruotsin Superliigassa.

Tshekin maajoukkueen ykkösmaalivahdin ensi kauden joukkue on Helsingborg, joka vahvistaa siirron lehdistötiedotteessaan.

– Rytych on ollut meidän ykkösvaihtoehto siitä lähtien, kun (Henri) Toivoniemi päätti muuttaa Suomeen. Monet joukkueet ovat olleet kiinnostuneita Davidista, mikä saa sen tuntumaan vielä paremmalta, että hän valitsi meidät, Helsingborgin urheilupäällikkö Glenn Stjernqvist sanailee.

Hän kuvailee Rytychiä ”tarpeeksi hyväksi” voittamaan pystejä skoonelaisjoukkueelle. Helsingborg jäänee maalivahtivaihdoissa kuitenkin pahasti tappiolle, kun maailman parhaaksi maalivahdiksikin tituleerattu Suomen maajoukkueen Henri Toivoniemi päätti palata ensi kaudeksi SSV:hen.

Rytych pelasi Salibandyliigassa kolme kautta; SPV:ssä, Josbassa ja SSV:ssä. Viimeisellä kaudella kesken kauden apuun hankittu Toni Lötjönen syrjäytti Rytychin SSV:n maalissa ja pelasi kaikki SSV:n pudotuspelit.

– Aika Suomessa oli erittäin hyvää ja opin paljon, mutta tavoitteeni on aina ollut pelata Ruotsin Superliigassa – maailman parhaassa sarjassa, Rytych itse kuvailee.

Rytychin siirto on päivitetty myös pelaajasiirtoja seuraavaan Huhumaahan.

Rytych oli viime kaudella esillä muun muassa kypäräkameravideossa.

5 comments

  1. Jäbä ei oikeen pärjää edes Suomen säbäliigassa niin mitenhän meinaa pärjätä -”maailman parhaassa sarjassa”- Ruotsissa?

  2. Ruotsissa peli on hitaampaa,siellä ehkä ehtii nähdä kohti tulevia palloja paremmin???

  3. Ruåttissa huipulla pelataan ns. kontrolloivaa peliä.
    Jos pallo on oman pakin lavassa, silloin ei kaveri aivan helpolla moken suojia pääse koettamaankaan.
    Vastarit svedut osaavat liiankin hyvin.
    Palloa ei kannata keskialueella menettää.

    Itse asiassa tuo svedujen ajatusmaailma sopii lajiin, kuin lajiin.
    Jos tekee yhden enemmän, eikä omiin mene yhtään, todennäköisesti olet voittanut ottelun.

    Pakittamalla silti et ole maailmanmestari.

  4. Sensuuriko iski? ..mutta on Ruotsin peli seisovampaa, noppa kykkii paikallaan ja poikkareita tulee läpi. Näin jopa finaaleissa viimeksi kun ilmatteeks näkyi tänne asti. Hieman yllätti kun vertaa suomalaisjengien aktiiviseen puolustamiseen. Veskarin kannalta tuskin mukavaa. Vedotkin on ehkä keskimäärin vähän laadukkaampia kuin Suomessa. Taktisesti vois melkein väittää että Suomen liiga ois edellä jossain määrin (ainakin puolustamisessa), onhan nämä Ruotsiin menneet SSV-miehet puhuneet että koittivat viedä puolustajien liikkumista omiin jengeihinsä Ruotsin puolelle.

  5. jaa mutta… näitähän onkin kaks uutista Rytychistä 🙂