Näiden parien voittajat nousevat Divariin – O2JKL-FBC Turku kovin ottelusarja?

LaSB nousi hieman yllättäen Divariin. Kuva: Mika Virtanen

FBC Turku haastaa Divarikarsinnoissa seuraavaksi O2JKL:n. Kuva: Esa Haanperä
FBC Turku haastaa Divarikarsinnoissa seuraavaksi O2JKL:n. Kuva: Esa Haanperä

Salibandyn Divarikarsintojen toinen kierros pelattiin päätökseen viikonloppuna. Kuudesta parista itsensä finaalikierrokselle kampesivat FBC Turku, SBS Wirmo, O2JKL, Helsingin IFK, LeBa-96 ja Lammin Salibandy.

Mikään toisen kierroksen ottelusarjoista ei venynyt kolmen ottelun mittaiseksi, vaan kaikki ratkesivat suoraan otteluvoitoin 2-0.

Kolmannen kierroksen varmasti mielenkiintoisin pari tulee olemaan O2JKL-FBC Turku. Jyväskyläläiset ovat pelanneet vähintäänkin vakuuttavan kauden ja toisella kierroksella sen sai kokea viime kaudella Divaria pelannut Kajaanin Papas. Turkulaisia sen sijaan on pidetty yhtenä varteenotettavimmista nousijaehdokkaista. Toisen kierroksen otteet eivät tätä ennakkokuvaa mihinkään muuta, sillä Tikkurilan Tiikerit kaatui kahden voiton ja huiman 22-3-maalieron turvin.

Ensimmäisenä paikkansa karsintojen viimeisellä kierroksella varmistanut Helsingin IFK saa vastaansa mynämäkeläisen SBS Wirmon. HIFK tiputti toisella kierroksella Kotkan Reippaan kahdella niukalla voitolla, kun taas kenties Suomen Kakkosdivarien parhaan kotiyleisön omaavalla Wirmolla oli hieman helpompi työ lähettää Rovaniemen RSB-Team kesälomille.

LaSB (kuvassa) kohtaa Divarikarsintojen kolmannella kierroksella Lehmo Balls -96:n. Kuva: Mika Virtanen
LaSB (kuvassa) kohtaa Divarikarsintojen kolmannella kierroksella Lehmo Balls -96:n. Kuva: Mika Virtanen

Mielenkiintoa riittää kolmanteenkin pariin, sillä Lehmo Balls -96 on tehnyt tasaista jälkeä karsinnoissa tähän asti tiputtamalla ensin SB Heinolan ja sen jälkeen SC Hyvinkään. Vastaansa LeBa-96 saa Lammin Salibandyn, joka lähetti toisella kierroksella nousijaehdokas SB Vantaan kahden tiukan ottelun jälkeen lauluun.

Finaalikierros pelataan samalla periaatteella kuin tähänkin asti, eli paras kolmesta periaatteella. Divarinousuun vaaditaan siis kaksi voittoa.

Divarikarsintojen 2. kierroksen tulokset:
FBC Turku – Tiikerit 2-0 (9-1, 13-2)
HIFK – KoRe 2-0 (9-8 ja., 6-5)
SB Vantaa – LaSB 0-2 (4-6, 5-6)
LeBa-96 – SCH 2-0 (5-0, 8-5)
O2JKL – Papas 2-0 (13-5, 6-5)
RSB-Team – SBS Wirmo 0-2 (2-5, 4-10)

Divarikarsintojen 3. kierroksen otteluparit:
HIFK – SBS Wirmo
LeBa-96 – LaSB
O2JKL – FBC Turku

3. kierroksen otteluiden runkopäivät:
la 6.4., su 7.4. ja tarvittaessa la 13.4.

Linkit:
Divarikarsintojen tilastot Salibandyliigan sivuilla

28 comments

  1. Aivan hyvin voi ottaa kysymysmerkin pois otsikosta. Ei kahta kysymystä mistä kaksikosta löytyy kovimmat joukkueet.

  2. No siihenhän ei saa vastausta kuin pelaamalla. Arvaillahan voi meistä kuka vain.

  3. No aika vaikea on pareja keskenään verrata. Harva pystyy edes katsomaan useampaa kaksikkoa. Eli pelaamalla ei saada vastausta.

  4. HIFK vaikuttaisi olevan ehkä taitavin joukkue jäljellä olevista joukkueista, ainakin kärkipelaajien osalta. Taktisella puolella kehittämistä joukkueena.
    FBC Turku on melko valmis nippu divariin, taitavia ukkoja sielläkin. LeBa96 taitaa mennä 2-1 voitoin divariin.
    Wirmo saa yleisöstään ylimääräisen kenttäpelaajan ja siellä tunteet kuumenevat aikalailla, mikäli peli ei kulje..
    Hifk-wirmo varmaankin viihdyttävin sarja, Fbc turku-o2 todnäk. tasokkain

  5. FBC:sta huokuu urheilullisuus. Samaa ei voi sanoa ihan kaikista muista mukana olevista joukkueista. Joukkueen ikärakenne on myös aika kohdillaan, kun runko on käytännössä 89-90 -syntyneistä kasattu.

  6. HIFK taitavin, tuota ei usko kukaan. Wirmo pelaa kuudella kotona, joten varmasti tiukin pari ennakkoon. Leba menee divariin kotiedun turvin. Lasb antaa kovan vastuksen, mutta onko haluja nousta kun Steelersin kanssa farmisopimus. FBC lähes varma nousija divariin. O2JKL kovan paikan edessä, mutta valmiina haastamaan FBC:n, nyt vaan ei riitä. Paskaakko tässä enempää jauhetaan, lauantaina starttaa kolmas kierros. Silloin nähdään kuka on tehnyt ennakkoon kotitehtävät.

  7. FBC saa sulkansa hattuun kovimman lohkon voitosta. FBC:n lohko on ainut josta on vielä kaksi joukkuetta mukana. Lisäksi toinen mukana oleva, Wirmo, oli vasta kolmas ko. lohkossa. Eli ennakkopaineet sinne suuntaan. Ja kevyesti painelivat ekassa vaiheesta jatkoon.

    Kun SBVantaasta puhutaan edelleen nousijaehdokkaana Lammilaisten tiputukseen jälkeen, niin perspektiivit on kyllä pahasti vinossa. Sekä kertonee kaiken näiden juttujen tasosta tai ainakin lohkojen vertailun vaikeudesta.

    Mynämäellä peli on todennäköisesti kuuminta hottia. Uhoamisen mestari, kirjainyhdistelmä, sikailuperinteineen kun saapuu hurjan kotiyleisön syleilyyn, niin siinä lämpenee jo viileinkin veivaaja 😉

  8. Wingille… Kannattanee selvittää tarkemmin mistä lohkosta porukat on. Ei se länsilohko nyt sentään niin kova ole, et ainoastaan sieltä 2 joukkuetta vielä jatkossa. Eiköhän tuo sisäsuomen lohko tainnut kuiteskin tasokkain ollut. Länsi suomen fanien leuhotus saattaa vielä hiljentyä tulevana lauantaina!

  9. Hifk on selkeästi joukkue jota pelätään, vihataan ja rakastetaan. Sen huomaa kun lukee Pääkallonkin tekemiä juttuja parin viime vuoden ajalta. Mielenkiintoista nähdä miten viimekaudella lähes ”tyhjästä” luotu joukkue tulee menestymään. Oman lohkon voitto oli jo huikea saavutus, kaikki muu on siihen vaan plussaa. Kova saavutus seuralta jolla on alle 100 salibandyn lisenssipelajaa. Kertokaa kaikki tietävät, onko jatkossa enää pelaajamäärältään yhtä pientä seuraa?

  10. Kertonee seurasta sen verran, miksi siellä ei ole enempää lisenssipelaajia. Meil Turus ihan eri meininki. Semmottii läpändeerausta! 😀

  11. Nyky-HIFK:llä ei taida olla muuta perinnettä (tahi kytköstä aiempaan säbä-HIFKiin?) kuin nimi, ne on ihan eri porukoita jotka muutama vuosi takaperin uhosivat ja puhisivat ja tippuivat. Tämä kausi on käytännössä alkupisteestä luodun ja SC Sählyn sarjapaikan ottaneen joukkueen toinen. Viime kaudella taisi olla pelkkä miesten edustus ja junnuissa oliko yks-kaks joukkuetta vai sitäkään?

    Kovasti on HIFK mennyt eteenpäin näiden kahden kauden aikana, mutta ei vielä riittäne ihan puristus tällä kaudella Divariin.

    Wirmo, Leba ja FBC nousee, kuuluu valistunut arvaukseni.

  12. Lammin lujalle, minkäköhän takia ei ole enää kuin kaksi joukkuetta? Jos olet huomannut, jokaisesta lohkosta pääsi kaksi joukkuetta jatkoon.. Mutta on totta että myös sisäsuomen lohkosta on vielä kaks joukkuetta jäljellä. Viikonloppuna nähdään mikä lohko se kovin on.

  13. LasBin sivuilla ainakin kohtuu tunnepitoista tilitystä ekan kierroksen otteluista. Ja hienoa matskua muutenkin.

    Upeaa että näitä tekijämiehiä on taustavoimiinkin jo aladivarin salibandytiimeissäkin. Peukku ylös.

  14. Totta. Sehän oli tässä se suurin ongelma. Pointtina sattui vain olemaan, että vaikka siellä länsirannikolla olisi suomen kymmenen parasta 2-div joukkuetta, ei sieltä useamman olisi mahdollist edetä jatkoon. Menen lukemaan aapista ja odottelen viikonlopun yli jolloin näihin mahdollisesti saadaan joitain vastauksia.

  15. Joo sori, läksyt tekemättä ja SS lohko yhtävahvasti jatkossa edelleen edustettuna. Pakko odottaa pelejä ja viisastella sitten lisää. Lohkoa voi näköjään arvottaa vaan tunteella…

  16. Ihmetyttää toi Leban valmentajan toiminta? on salibandyliiton -96 ikäluokkavalmentaja ja Leban junioripäällikkö, mut ei ole mukana Leban B-96 juniori joukkueensa SM-karsinnoissa, vaan on Leban miesten pelien mukana…?

  17. Mitenkäs se ihmetyttää? Edustuksen päävalmentajuus ja seuran tavoitteiden priorisointi painavat vaakakupissa enemmän kuin B-junioreiden SM-karsinta. Vai tarkoitatko, että ikäluokkavalmentajan olisi hyvä nähdä valmennettaviensa pelejä? Luulisin, että mahdollisuuksia nähdä –

  18. Eikö Lebassa ole tuolle ikäjoukkueelle sitten valmentajaa? Ei siellä muuten Junioripäällikön muuten tarvitse juosta. Varmasti kerennyt kauden aikana nähdä pelaajia ihan tarpeeksi.

  19. Ainakin Leban sivujen mukaan on B-juniorijoukkueella toinenkin valmentaja. Käsittääkseni B-juniori-ikäluokka on Leban junioritoiminnan tämän hetkinen kruununjalokivi, ilmeisesti heille halutaan parasta mahdollista valmennusta ja tähän hommaan on sitten junioripäällikkö ruvennut.

  20. Mieluusti kuulisi jyväskyläläisten kommentteja FBC-pelistä. Jos ei Monnarissa voittoa tullut niin tuskin Turussakaan. Wirmo-HIFK varmasti hieno matsi!

  21. Raporttia Monnarilta.
    Siipirikkoinen kotijoukkue teki alussa enemmän kun virheitä kuin vastustaja. Turku rankaisi hyvin. Lienekkö muutamia pelaajia aristanut pelata normaalia peliä. Vasta 0-3 tilanteessa ja viimeisellä erätauolla pukukopissa tapahtunut jotakin herätystä. Kolmatta erää kotijoukkue vei ja Turku pyristeli vastaan. Mahdollisuudet jatkoaikaan lähellä sillä pallo kävi kerran tolpassa ja Turkusen veskari poimi hyviä koppeja. Myös Turulla muutamia loistopaikkoja naulata peli. 6vs5 pelissä kotijoukkue rakensi tarvittavan maalipaikan mutta laukaisu jäi uupumaan, josta vastaisku, siirretty rangaistus ja 3-5 maali tyhjiin. Huominen peli ei todellakaan ole Turulle helppo viimeisen erän perusteella! Peli oli tasainen, vauhdikas kuten ennakkoon saattoi odottaa. Viimeisen kierroksen selkeästi kovimmat porukat vastakkain. Harmi vaan, vain toinen etenee sarjaporrasta ylemmäs, ansaitusti.

  22. Ei se huominen peli tule Turulle helppo olemaan, mutta jyväskyläisille se tulee olemaan tämänpäiväistäkin vaikeampi. Ei Monnarin parkettietua, Gardenin fanaattinen kotiyleisö ja kotijoukkueen tahto katkaista sarja kotona.

  23. Puutarhurille! Olet täysin oikeassa. Tiukka vääntö odotettavissa varmasti. Pelialustasta turha keskustella, pelimiehet pelaa vaikka asvaltilla :). Sekin täytyy todeta, että pelkällä tahdolla näitäkään pelejä ei ratkota. Mutta jos tahto puuttuu, niin silloin peli kyllä menetetty.