MM-ratkaisupelien lippupakettien hinnat herättivät keskustelua ja vastustusta

MM-lippupakettien hinnat eivät keränneet varauksetonta kannatusta. Kuva: Juhani Järvenpää

MM-lippupakettien hinnat eivät keränneet varauksetonta kannatusta. Kuva: Juhani Järvenpää

Kysyimme viime viikolla keskustelufoorumillamme, että ”Ovatko MM-kotikisojen ratkaisupelien lippupakettien hinnat liian korkeat?”. Vastausten perusteella ovat.

Otanta oli tosin pieni, sillä äänestäjiä oli vain 50. Äänistä 29 (58 %) antoi ymmärtää lippujen olevan liian kalliit ja 21 (42 %) piti lippujen hintoja kohtuullisina. Keskustelusta löytyi perusteluita suuntaan ja toiseen.

Nimimerkki Nickel kommentoi:

”Lipun hinta 250-290€ (muut paikat katsomossa ei houkuta yhtään). Bensaa palaa matkoilla about 30€, pysäköinti 12€. Aikaa palaa koko reissuun 5-6 tuntia, joten nälän ja janon taltutukseen 20€ (en tulisi eväiden kanssa). Eli minimissään rahaa palaisi 312€. Saa laskea uudelleen.”

Mansikkapohkeessa oli myöskin pettynyt hintoihin:

”Ovat liian kalliita tuotteeseen nähden. Ymmärrettävää että Hartwall on kallis paikka ja kulut täytyy kattaa, mutta Suomalaisia ei Tšekkien pelit kiinnosta ja heidän kotimaassaan puhutaan 1000€/kk tuloista, joten aika vähän turnauksen top-4 joukkue kerää yleisöä, puhumattakaan muista maista.
Finaali olisi voitu pelata Hartwallilla, muut pienemmissä ja huomattavasti edullisemmassa ympäristössä (Jyväskylä, Turku, Tampere)”

Morooooooo sanaili seuraavasti:

”Aika mielenkiintoista, että jengi näkee lippujen hinnat liian korkeina. Nykyään jo pelkkä hartsun vuokraus yhdeksi päiväksi maksaa 80 000€.

Aika vasemmistolainen ajatustapa, että itse pitää päästä puoli-ilmaisiksi sisään ja joku muu saa sitten maksaa viulut.

Kisojen tarkoitus on tehdä voittoa, eikä tarjota edullisia elämyksiä laji-ihmisille. Neljä aivan huippu ottelua missä pelaavat maidensa parhaat pelaajat ja tämän lisäksi näissä kyseisissä peleissä ratkotaan vielä maailmanmestaruus.

Lippujen hinnat ovat sitä luokkaa, mitä henkilökohtaisesti itse toivoinkin. Toivoin, että kisajärjestäjät uskaltavat olla ylpeitä omasta tuotteesta ja pistää lippujen hinnat aikaisempaa korkeammalle. Enkä epäile hetkeäkään etteikö hartwall olisi päätös päivinä sold-out.

Toivon, että laji-ihmiset olisivat enemmän ylpeitä näistä hinnoista. Hinnat kertoo kuitenkin aika hyvin mihin asti ollaan päästy tässä muutamassa kymmenessä vuodessa.”