Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Viisi olennaista teesiä salibandyseuraajille

28.09.
2020
Pääkirjoitus

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Salibandyn pääsarjat ovat pärähtäneet käyntiin mukavissa merkeissä. Koronaviruspandemian tartuntojen ilmaantumisen kiihtyminen aiheuttaa tietysti päänvaivaa tässä vaiheessa.

Ensimmäinen virallinen koronatartuntakin todettiin viime viikolla pääsarjoissa. Tässä muistutuksia siitä millä keinoilla voimme pitää salibandykauden edelleen käynnissä. Olemme viruspandemian kanssa kaikki samassa valitettavassa veneessä.

Voimme nyt toimia esimerkillisesti tai sitten vain merkillisesti:

1. Älä lähde salibandyhallille kipeänä.

2. Pidä turvaväli ihmisiin julkisilla paikoilla, joihin myös salibandykatsomo kuuluu.

3. Pese käsiä useammin ja tarkemmin kuin tuntuu järkevältäkään.

4. Jos yskit tai aivastelet niin tee aerosolitoimitus hihaasi kohden.

5. Käytä kasvomaskia, kuten Salibandyliitto on suositellut otteluissa tehtävän. Käytä maskia myös muissa virallisten tahojen suosittelemissa paikoissa. Kertakäyttömaskeja saa 50 kappaletta noin 16 euron hintaan. Kun kysyntää on niin varmasti myös seurat voivat myydä omia maskejaan jollain aikavälillä. Jos haluat kuitenkin olla änkyrä ja vastustaa ohjeistusta niin ehkä ei kannata käydä matseissa lainkaan? Katsojien oma käytös vaikuttaa esimerkiksi siihen, että otteluihin pääsee jatkossakin, joten toimi ohjeistuksen mukaan tai jää mieluummin kotiin. Aika lailla kaikki kyllä tietävät myös siitä, että maskien käytöstä on kiistanalaista informaatiota suuntaan ja toiseen, mutta toivomme, että harkintakyky jätettäisiin asiantuntijoille. Tässä tapauksessa ohjeistus on annettu, joten noudattakaa sitä.

P.S. Suositan ohjeistuksen mukaista maskin käyttöä, mutta en suosita ihmisten häpäisyä kuvaamalla otteluissa maskittomia, ja julkaisemalla sitten kuvia sosiaalisessa mediassa. Julkinen syyllistäminen tuskin auttaa asiaa.

Aiheesta aikaisemmin

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen