Maajoukkueet

Ruotsalaisseurojen kapina ja Tshekin pahentunut tautitilanne peruuttivat Sveitsin EFT-turnauksen

13.10.
2020
Maajoukkueet

Sveitsin EFT-turnausta ei pelata. Kuva: IFF

Sveitsissä piti pelata tämän viikon lopussa isojen salibandymaiden välinen miesten EFT-turnaus. Turnaus on jouduttu kuitenkin perumaan.

Ruotsalaisittain tummat pilvet kertyivät taivaalle, kun ruotsalaiset pääsarjaseurat rupesivat kapinoimaan turnaukseen lähtöä vastaan. Seurat katsoivat, että 10 päivän karanteeni osuu liiaksi seurojen niskaan, eikä ole harjoitusturnauksen arvoinen.

Tshekissä koronatilanne on äitynyt todella pahaksi. Salibandy on maassa kahden viikon tauolla ja maassa on muutenkin meneillään 30 päivän hätätila, joten matkustamista ei nähty järkeväksi ratkaisuksi.

Miesten lisäksi turnaukseen olisi osallistunut eri maiden U19-maajoukkueet. Suomi peruutti osallistumisensa viime viikolla Petteri Nykyn johdolla, ja Nykky perui maajoukkueleirin lopulta kokonaan F-liigan jatkumisen varmistamiseksi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen