Ulkomaat

Manninen purki sopimuksensa Sveitsissä ja palasi Suomeen: ”Ensi viikolla ruvetaan katsomaan”

05.11.
2020
Ulkomaat

Maajoukkuehyökkääjä Jami Manninen palasi Sveitsistä Suomeen. Kuva: Ville Vuorinen

Sveitsiläisseura HC Rychenberg Winterhur tiedotti kotisivuillaan, ettei suomalaishyökkääjä Jami Manninen jatka seurassa.

Pääkallo tavoitti Suomeen palanneen Mannisen, joka kertoi, että sopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Mannisen osalta etenkin perhesyyt painoivat vaakakupissa.

– Meillä on pieni lapsi ja vaimo alkaa olla aika viimeisillään raskaana, niin Sveitsi ei ollut enää hyvä paikka perheelle, kun maassa alkoi olla kymmentätuhatta tartuntaa päivässä, Manninen sanoo.

Toinen sopimuksen purkuun liittynyt syy oli luonnollisesti se, että Sveitsin sarjat ovat tauolla ainakin marraskuun loppuun asti vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Maan tautitilanne ei myöskään näytä järin lupaavalta pelien jatkumisen suhteen.

– Tultiin siihen tulokseen, että sopimuksen purkaminen on molemmille puolille hyvä ratkaisu. Jos päästään vielä jossain vaiheessa pelaamaan, niin se tapahtuu ilman yleisöä, eikä seura saa tuloja. Se ei kuitenkaan ole halpaa pitää perheellistä ulkomaalaispelaajaa.

– Pelit meni tosi hyvin. Pääsin hyvin joukkueeseen ja seuraan mukaan. Sinällään tämä on harmillinen tilanne ja päätös lähteä oli vaikea. Olo on kuitenkin levollinen, tehot 8+1=9 iskenyt pistepörssin kahdeksikko toteaa.

Uran jatkon suhteen Manninen on vielä vaitonainen. Pelaamista olisi kuitenkin vielä tarkoitus jatkaa.

– Laitetaan ensin perheen arki pyörimään ja katsotaan pelijutut kuntoon sen jälkeen. Ensi viikolla ruvetaan katsomaan niitä, mutta vielä ei ole mitään kommentoitavaa.

Sveitsin haastava tautitilanne ja Mannisen paluu herättää kysymysmerkkejä myös muiden suomalaisten tilanteista. Voi olla, että Manninen ei jää ainoaksi kesken kauden kotimaahan palaavaksi suomalaispelaajaksi.

– En osaa siihen sanoa, enkä lähde muiden puolesta keskustelemaan. Mutta mitä olen hallihuhuja kuullut, niin tilanne mietityttää.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira