Viikon top 5

Viikon top 5: Miesten F-liigan syyskauden parhaat pelaajat

27.12.
2020
Viikon top 5

Nico Salo on ollut niin lennokkaassa iskussa, että kaukalokaan ei ole aina riittänyt. Kuva: Esa Takalo

Runkosarja on ylittänyt puolivälin miesten F-liigassa. Näin ollen päätimmekin listata alkukauden parhaat pelaajat.

5. Peter Kotilainen, Happee

32 pinnaa summaneen Kotilaisen syyskausi päättyi ulosajoon ja pelikieltoon. Kokonaisuudessaan Happee-hyökkääjä on kuitenkin ollut totutun kovassa lyönnissä. Huippuna pari hirmupeliä pääkaupunkiseudulla. ErVi:ä vastaan tehot 4+3, Oilersin verkkoon 5+1. Yllättävä, tehokas ja parhaimmillaan täysin pitelemätön pelaaja, jonka nimi on kirjattu lähes 40-prosenttiin Happeen tekemistä maaleista.

4. Sami Johansson, Classic

Ei ole yltänyt aivan viime kauden lentoon, mutta johtaa silti pistepörssiä 39 pinnallaan. Myös maalipörssin kärjessa 22 osumallaan yhdessä Oilersin Justus Kainulaisen kanssa. Teholukemakin on kelvollinen +46. Tutun eleetöntä tekemistä. Myös karvaajana sarjan parhaimmistoa.

3. Aaro Astala, Indians

Indiansin syyskausi meni alarekisteriin, mutta Astala on ollut kovassa lyönnissä. 12 otteluun 11+20=31 pistettä. Osa Indiansin pelaajista on jopa pakkasella, mutta Astalan teholukema näyttää +19. Dominoi laajalla säteellä monipuolisella ratkaisuvalikoimalla. Astalan puuttuminen kahdesta tappiollisesta KrP-pelistä on näkynyt karusti.

2. Joona Rantala, Nokian KrP

Alkukaudesta kasattu Johansson-Joneason-Rantala on ollut Classicin ykkösen jälkeen sarjan paras kentällinen. Hyökkäysorientoituneen kolmikon kirkkaimpana tähtenä loistaa ehkä silti Joona Rantala. Viime kaudella 41 kertaa osunut nuorukainen on ottanut tällä kaudelle enemmän pelintekijän roolia. Johtaa syöttöpörssiä alustettuaan 23 osumaa. Teholukemakin huimat 31 maalia plussalla. Tällä hetkellä sarjan paras pelaaja hyökkäyskolmanneksella.

1. Nico Salo, Classic

Classicin ykköskenttä on kokonaisuudessaan niin epäreilu, että sen pilkkominen tuntuu jopa vähän hölmöltä. Joka paikkaan ehtivän Salon roolia ei kuitenkaan voi liiaksi korostaa. Laituripari Salin-Johansson saa hiukan kellua, kun Salo hoitaa kakkostassa kahden pelaajan hommat. Pelityyliinkin on tullut ripaus lisää dominanssia. Teholukema on huima +46. Teki viime kaudella oman piste-ennätyksensä, 40 pinnaa. Nyt 45 pisteen tahdissa.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira