Viikon kysymys: Montako voittoa jatkoonpääsyyn kevään pudotuspelisarjoissa?

Mikä olisi optimaalinen tapa pelata kevään pudotuspelejä? Kuvituskuva: Esa Jokinen

Mikä olisi optimaalinen tapa pelata kevään pudotuspelejä? Kuvituskuva: Esa Jokinen

Viikon kysymyksessä kysytään saman aiheen perään kuin viikon pääkirjoituksessa. F-liigassa on pelattu jo muutama kuukausi ilman katsojia, mutta voidaanko sillä tavoin jatkaa hamaan ratkaisuun asti?

Lentopallossa puolivälierävaihe katkaistiin jo paras kolmesta -systeemiksi. F-liigassa tätä kysymystä pohditaan paraikaa ja on mahdollista, että pudotuspeleissä ei mennä alunperin sovituilla paras seitsemästä -systeemeillä.

Osin syy on taloudellinen, sillä F-liigan mukaan korona on aiheuttanut tänä vuonna 1,5 miljoonan tappiot liigaseuroille. Mikä olisi paras systeemi ratkoa paremmuus tänä keväänä, kun tyhjien katsomoiden vuoksi jokainen peli on oletettavasti tappiota seuroille.

Vaihtoehtoina ovat paras kolmesta-, paras viidestä – ja paras seitsemästä -sarja? Kysymys koskee tietysti pudotuspelien lisäksi erinäisiä karsintasarjoja, joissa ei tosin ole pelattu ainakaan paras seitsemästä -sarjoja.

Äänestykseen voit osallistua foorumilla. Perustelethan vastaustasi!