Pääkalloparlamentti

Pääkalloparlamentti: Syyskauden posit ja negat – ”Lasse Kurrosen pingiskisan voitto menee ykköseksi”

23.12.
2021
Pääkalloparlamentti

MM-kisat tekivät tietysti vaikutuksen vastaajiin. Kuva: Juha Leskinen

Salibandyn syksy vetelee viimeisiään, joten on vuoden 2021 viimeisen Pääkalloparlamentin aika.

Yhteenvetoa syksystä ovat tekemässä tuttuun tapaan Toni ”Ylijohtava” Lötjönen, Iiro-Pekka ”IPA” Airola, Tuomo ”Miha” Reponen, Jaakko ”Jaakko” Tiira ja Joel ”Joel” Siltanen.

Top3 positiiviset jutut ihan mihin tahansa salibandyyn liittyen?

Ylijohtava: Lasse Kurrosen pingiskisan voitto menee ykköseksi. Ilmaveivit ovat tehneet comebackin ja ovat olleet syyskauden polttavin puheenaihe. Ja kolmantena Valte Karvosen paluu.

IPA: MM-kisat saatiin pelattua ja yleisö pääsi halliin. Sarjat ovat saaneet pyöriä pääosin ilman koronamutkia. Saa elää uudelleen nuoruuttaan: ilmaveivit ovat taas esillä!

Miha: Salibandy oli niin paljon esillä mediassa MM-kisojen aikaan, että sekuntikello hajosi liiallisen käytön vuoksi. Kotimaan liigasta nostetaan esiin Happeen blokkikone Joel Lahden tehoilu, mies on pakkipörssissä toisena. Viimeisenä nostona se, että Löden sählyvideoita oli katsottu kaksi miljoona kertaa.

Jaakko: Bläk Boks, kaikkien aikojen olosuhdeloikka. Kurinpitodelegaatio, lupaava startti. Pikkumaiden pelaajien dominointi miesten MM-kisojen pistepörssissä, kuilu kapenee!

Joel: Ruudun studiolähetykset ovat olleet todella hyvä asia lajille. Suomen miesten sekä naisten MM-välierät ja finaalit olivat erittäin tiukkoja maalin pelejä kaikki neljä. Hyvää viihdettä telkkarista tai paikan päällä. Jaakon ja meikän kun laskee pois tästä vastaajapoolista niin saatte hyvän Counter-Strike -tiimin nettipeleihin noilla salanimillä. Ehdoton posi siis nimistä.

Top3 negat sitten?

Ylijohtava: MM-kotikisoissa tuli taloudellisesti kunnolla persnettoa. Juha Kivilehto lopettaa. Luulin että hän jatkaa pelaamista ikuisesti. Ja kolmantena Krister Savosen loukkaantuminen.

IPA: Yleisömäärät F-liigassa ja alemmissakin sarjoissa laahaavat pahasti, vaikka syksyllä katsomoihin pääsi taas ”vapaasti”. Pelaajalisenssien määrän pudotus ja varsinkin junnukato. Neljien MM-kisojen supersyksy, mutta vain yksi maailmanmestaruus Suomeen.

Miha: Kukaan ei jaksa katsoa MM-kisoja, kun ei niissä ole mitään järkeä tasoerojen vuoksi. Lajin maine meni taas, kun Juha Kivilehto nousee suoraan maailman parhaan puolustajan paikalta Classicin pääkäskijäksi. Olympialaisiin ei ole asiaa, jos ei tajuta lyhentää peliaikaa.

Jaakko: Ruotsalaiset pilasivat lajin jo 1970-luvulla. Neljät MM-kisat, eikä Suomi voittanut yhtään yllätyspronssia. Edes fyysisen pelin konklaavi (jonka pohdinnoista ei ole tullut mitään julki) ei auttanut. Päähän kohdistuneista kontakteista kohistaan edelleen.

Joel: Pelaajien ikävät loukkaantumiset, joista Savonen valitettavin. Pitkään mentiin ilman koronapaskaa, mutta sitäkin tuli tähän loppusyksyyn ikävästi mukaan. MM-kisojen vakoilukohut. Toni Lötjösen aivan liian normcore-vaatteet Ylen koko kansan studioissa.

Syyskauden kovin yllätys?

Ylijohtava: Se että tulospalvelu ei ole ollut Fliigan suurin puheenaihe.

IPA: Täytyy nostaa Divarin puolelta Soittorasia.

Miha: Yllätyitkö? Minä en.

Jaakko: Classicin tappiot.

Joel: Pelialustan värin vaikutus tv-kuvassa.

Mihin olet pettynyt?

Ylijohtava: Fliigan yleisömääriin. Ja seurojen kekseliäisyyteen houkutella ihmisiä takaisin lehtereille.

IPA: Siihen, etten keksi tähän mitään vastausta.

Miha: Itseeni.

Jaakko: Suomen miesten heikkoon finaaliesitykseen.

Joel: Siihen, että Säbäfortunan SM-kisat pidettiin viikkoa liian aikaisin, eikä mitelty edes Hartwallin värivaloissa.

Mitä odotat säbäkuulta?

Ylijohtava: Erittäin kovia tuloksia kävelysählystä ja säbäkarnevaalitunnelmaa niin katsomossa kuin Alakivenmäellä.

IPA: Yön Kuuhullu-kappaleen intro jäi mieleen, kun se oli yhtenä ysärin suvena SiiPen sisääntulobiisinä. Sen voisi päivittää Säbäkuuhulluksi, vaikka Olli Lindholm ei ole enää keskuudessamme. Jos se ei onnistu, odotan, että avi pitäisi hallien ovet sen verran auki, että edes jokin säbäkuun tapahtuma junnuille saadaan pidettyä.

Miha: Ennätyslukemia jäsentutkaan.

Jaakko: Buumia!

Joel: Pienen pettymyksen jouduin jo kokemaan, kun se ei ollutkaan nimeltää SäbäQ. Nyt odotan tuotekortteja.

Kaksiosasinen kysymys: a) kuka on Suomen miesten maajoukkueen seuraava päävalmentaja b) kuka sen pitäisi olla mielestäsi optimaalisessa tilanteessa?

Ylijohtava: a) Samu Kuitunen b) Petteri Nykky

IPA: a) Samu Kuitunen b) Niklas Nordén

Miha: a) Samu Kuitunen b) Ei riitä kompetenssi tähän. Eikä huumorilla ole pärjätty tähänkään asti.

Jaakko: a) Heikki Luukkonen, aisaparinaan Jyri Korsman. b) Heikki Luukkonen, aisaparinaan Jyri Korsman.

Joel: a) Samu Kuitunen b) Paras saunoja.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen