Ulkomaat

Söderling siirtyy Linköpingin paitaan – ”Nyt oli hyvä hetki ottaa seuraava askel”

12.05.
2022
Ulkomaat

Kevin Söderling siirtyy ensi kaudeksi Linköpingin vahvuuteen. Kuva: perwiklund.se

Suomalaislaituri Kevin Söderling, 26, pelaa ensi kaudella Ruotsin Superliigaa Linköpingin riveissä.

Menneellä kaudella Söderling edusti Siriusta, joka putosi runkosarjan päätteeksi SSL:stä. Jo aiemmin kaudella liikkui huhuja, että Linköping on Söderlingin perässä, ja keskiviikkona seura vahvasti hankkineensa laiturin.

– Ajatuksia on ollut riittämiin aiemminkin, mutta olen tullut siihen tulokseen, että haluan jatkaa pelaamista SSL:ssä kehittyäkseni pelaajana. Nyt oli hyvä hetki ottaa seuraava askel, ja joukkueena Linköping sopi hyvin. Se on joukkue joka pelaa pudotuspeleissä joka kausi ja tarvitsen kovia otteluita ollakseni parempi salibandyn pelaaja, Söderling sanoi seuran tiedotteessa.

Söderling kertoi myös haastattelussa, että lääkärin opinnot ovat loppusuoralla Uppsalan yliopistolla ja opiskeluiden suhteen on löydetty sopiva ratkaisu.

Söderling on pelannut Ruotsissa vuodesta 2017 alkaen edustaen aina Siriusta. Linköping oli mennellä kaudella runkosarjan nelonen, mutta putosi puolivälierissä. Söderlingillä on vyöllään Ruotsissa 150 liigapeliä tehoin 84+66=150.

Suomessa Söderling on on pelannut 94 liigapeliä (39+33) SSV:ssä, Viikingeissä ja EräViikingeissä. Maajoukkue-esiintymisiä on takana kaikkiaan viisi. Söderling sanoi haastattelussa, että tavoitteena olisi päästä takaisin maajoukkuerinkiin. Hän kertoi myös, että siihen on paremmat mahdollisuudet, jos onnistuu sarjan kärkipään otteluissa, joita nyt on edessä.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen