16 maalia Yhdysvaltojen verkkoon – Suomi jatkaa välieriin tappioitta

Turnauksessa puolustajana pelaava Joonas Pylsy iski hattutempun Yhdysvaltoja vastaan. Kuva: IFF

Suomi ja Yhdysvallat kohtasivat Suomen aikaa maanantaiyönä The World Games-turnauksen B-lohkon viimeisessä ottelussa. 16-0-voitolla Suomi nappasi lohkon kärkipaikan ja etenee välieriin tappioitta.

Isäntämaa Yhdysvallat ei tarjonnut suurta haastetta vahvasti turnauksen aloittaneelle Suomen joukkueelle. Classicin Sami Johansson viimeisteli ottelun avausmaalin ajassa 00.17 ja ensimmäisen vartin päätteeksi lukemat oli 6-0 Suomen hyväksi.

Sama tahti jatkui myös toisessa erässä. Ajassa 22.25 Suomen ylivoima tuotti tulosta, kun Joonas Pylsy vei sinipaidat jo 9-0-johtoon. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin puolustajana pelannut Pylsy iski jo illan kolmannensa, edellisen tapaan ylivoimalla. Toiselle erätauolle siirryttiin Suomen johtaessa 12-0.

Päätöserässä Suomi kasvatti maalisaldoaan vielä neljällä osumalla, ja loppulukemiksi sinetöityi 0-16. Ottelussa viisi tehopistettä (2+3) iskenyt Eemeli Salin valittiin Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Salinin lisäksi Suomen tehokkaimpia pelaajia olivat Johansson (4+0), Justus Kainulainen (2+2) sekä Ville Lastikka (2+2).

TPS-maalivahti Oskari Fäldenille kertyi ottelussa ainoastaan neljä torjuntaa, kun taas Sebastian Stockli torjui Yhdysvaltojen maalilla peräti 37 kertaa.

Puhtaalla pelillä lohkonsa voittanut Suomi kohtaa Suomen aikaa tänään maanantai-iltana klo 20.15 välierässä Latvian. Toisessa välierässä finaalipaikasta kamppailevat Ruotsi ja Tšekki.