Salibandyliitto julkaisi vuoden 2023 parhaat – maaotteluita pelataan syksyllä Raumalla

Raumalla pelataan lokakuussa maaotteluita. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliitto tiedotti tällä viikolla vuoden 2023 parhaita ja julkaisi syksyn EFT:n pelipaikat.

Parhaita pelaajia ja valmentajaa perusteltiin seuraavasti:

Vuoden 2023 naispelaaja
Veera Kauppi, Team Thorengruppen
Kevään playoff-pelien, Ruotsin Superfinaalin ja Champions Cupin ratkaisupelaaja. MM-kisojen MVP.

Vuoden 2023 miespelaaja
Justus Kainulainen, Esport Oilers
Paras suomalainen miespelaaja. Maalimäärät omaa luokkaansa. Toimii kapteenina F-liigassa ja maajoukkueessa.

Vuoden 2023 valmentaja
Santeri Raatarila, TPS Salibandy
Valmensi TPS:n Suomen mestariksi. Mestaruus omalla tyylillä ja pelifilosofialla.

Vuoden 2023 tyttöpelaaja
Miisa Turunen, SaiPa Salibandy
Nuorena naisten maajoukkueen ratkaisupelaajaksi. F-liigassa läpimurto.

Vuoden 2023 poikapelaaja
Luukas Hyvärinen, Oulun Luistinseura
F-liigassa ratkaisupelaaja OLS:ssa. Suomen paras pelaaja U19 MM-kisoissa. Nuoresta iästä huolimatta liigajoukkueensa kantava voima.

Suomen Salibandyliitto valitsee Respect -säännöstön mukaan vuosittain vuoden nais- ja miespelaajan, vuoden valmentajan ja tyttö- ja poikapelaajan. F-liiga puolestaan valitsee kausittain kunkin pelipaikan parhaan mies- ja naispelaajan ja pelaajat äänestävät kauden arvokkaimman nais- ja miespelaajan. Nämä kaikki palkitsemiset suoritetaan juhlallisesti 24. toukokuuta Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa järjestettävässä F-gaalassa.

Rauma sai ensi kertaa maaotteluita järjestettäväksi

Euro Floorball Tour järjestetään 18.-20.10.2024 Turussa ja Raumalla. Turnaukseen osallistuvat Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tšekin miesten ja U19-miesten maajoukkueet. Tapahtuma toimii myös kenraaliharjoituksena joulukuun miesten MM-kisoille.

EFT-turnaus järjestetään 18.-20. lokakuuta 2024 kahden kaupungin yhteistyönä, kun turnaus alkaa perjantaina Turun Kupittaalla jatkuen lauantaina ja sunnuntaina Rauman Kivikylän Areenalla sekä Karin Kampuksella. Viikonlopun aikana pelataan yhteensä 12 maaottelua kahdeksan joukkueen kesken. Lauantai-iltana jäähallissa pelataan myös SalBan Divari-ottelu.

– SalBa järjesti tammikuussa ennennäkemättömän jäähalliottelun ja osoitti, että myös salibandy kiinnostaa kiekkohulluina tunnettuja raumalaisia. Kilpailuttamisessa huomioitiin myös aktiivisuus sekä se, missä turnauksesta saadaan kiinnostava ja taloudellisesti kannattava. Rauman kaupunki todella osoitti halunsa ja kiinnostuksensa järjestää tapahtuma, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi tiedotteessa.