Suomi taipui finaalissa Ruotsille – kolmannen erän huikea loppukiri ei riittänyt

Ville Lastikka iski avausmaalin finaalissa. Kuva: IFF/Marvin Gentry

Ruotsi kukisti Suomen The World Games-turnauksen finaalissa lukemin 6-5.

Avauserässä nähtiin viihdyttävää peliä, ja ajoittain myös fyysistä kamppailua kahden tasokkaan joukkueen välillä. Ajassa 07.54 Suomi iski ottelun avausmaalin jo viidennen kerran turnauksessa, kun Ville Lastikka löi irtopallon maalin edestä sisään. Jon Hedlund nappasi Ruotsin maalilla muutaman loistavan torjunnan ja piti lukemat avauserän jälkeen 0-1:ssä.

Toisen erän alkupuolella ottelun hallinta kääntyi täysin Ruotsille ja keltapaidat käyttivät paikkansa hyödyksi. Ajassa 19.45 Hampus Ahren nosti Ruotsin tasoihin Joonas Pylsyn kärsiessä rangaistusta ja vain 13 sekuntia tästä Kevin Haglund laukoi Suomen ensimmäistä kertaa turnauksessa tappiolle. Minuutti ennen toisen erän päättymistä Emil Johansson vei Ruotsin 3-1-johtoon nopean syöttökuvion päätteeksi.

Suomi sai pelistä jälleen paremmin kiinni kolmannen erän alussa, ja sinivalkoiset hakivat kavennusmaalia vimmatusti. Ajassa 36.26 Suomen takaa-ajo koki kovan vastaiskun, kun Linus Holmgren laukoi Ruotsin 4-1-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Emil Johansson kasvatti keltapaitojen johtoa entisestään illan toisella osumallaan.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Suomi viimeisteli vielä huikeat neljä maalia ilman maalivahtia, mutta tasoitus jäi lopulta yhden maalin vajaaksi Ruotsin iskettyä yhden osuman tyhjiin. Loppulukemiksi sinetöityi 6-5, ja Ruotsi voitti toista kertaa peräkkäin kultaa The World Games-turnauksessa.