Suomi varmisti paikkansa finaalissa – Latvia kaatui välierässä lukemin 5-1

Suomen ykkösketju osoitti jälleen vaarallisuutensa. Kuva: IFF

Suomi kaatoi The World Games-turnauksen välierässä Latvian lukemin 5-1 ja etenee Ruotsin seuraksi huomenna tiistaina pelattavaan finaaliin.

Alkulohkossa loistavia tuloksia esityksillään ansainnut Latvia aloitti välierän Suomea vastaan pirteästi, mutta avauserän jälkeen lukemat oli jo turnauksessa totuttuun tapaan jälleen Suomen hyväksi. Ajassa 14.43 Salin-Johansson-kaksikko taiteili Suomen 1-0-johtoon vastahyökkäyksestä ja näissä lukemissa siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä pelin intensiteetti kasvoi entisestään, ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Ajassa 24.14 Latvian Artis Raitums pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta, mutta hänen yrityksensä suuntautui Lassi Torisevan vartioiman maalin ohi. Hieman yli minuutti tästä Classic-puolustaja Mikko Leikkanen avasi maalitilinsä turnauksessa ja vei Suomen 2-0-johtoon.

Kahden maalin johtoasemassa pelannut Suomi hallitsi ottelua kolmannen erän alkupuolella ja kasvatti johtonsa neljään maaliin Joonas Pylsyn ja Justus Kainulaisen osumilla. Ajassa 43.12 Edgars Purins laukoi 4-1-kavennuksen, mutta se jäi latvialaisten illan ainoaksi maaliksi. Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Sami Johansson viimeisteli Suomen viidennen osuman tyhjään maaliin ja loppulukemiksi sinetöityi 5-1.

Suomi kohtaa finaalissa huomenna tiistaina Ruotsin, joka kaatoi toisessa välierässä Tšekin lukemin 6-1. Finaali alkaa klo 20.45 Suomen aikaa ja se on katsottavissa IFF:n nettisivuilla.