Miesten maajoukkueelle viikonlopun toinen tasapeli – Tshekki parempi rankkarikisassa

Kuva: Claudio Schwarz/ Swiss Unihockey

Konsta Tykkyläinen avasi Suomen maalihanat. Kuva: Claudio Schwarz/ Swiss Unihockey

Suomen ja Tshekin miesten salibandymaajoukkueet kohtasivat lauantaina St. Gallenin EFT-turnauksessa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 4-4 ja, Tshekki vei lopulta 5-4-voiton rankkareilla lukemin 3-1.

Avauserässä osui vain Tshekki, kun Matej Havlas iski pallon Suomen verkkoon. Seuraavaa maalia saatiin odotella ottelun puoliväliin saakka ja siitä vastasi Tshekin Marek Benes. Kahden maalin johto kesti kuitenkin vain 23 sekuntia, kun Konsta Tykkyläinen naulasi Suomen maalin päähän.

Kolmas erä alkoi suomalaisittain hyvin. Eetu Sikkinen tasoitti ottelun vapaalyöntikuvion seurauksena 18 sekunnin pelin jälkeen. Filip Forman iski Tshekin seuraavan, johon Otto Lehkosuo vastasi maalilla.

Päätösvitosella Tshekki meni vielä kerran johtoon rankkarimaalilla, mutta Eemeli Salin toi Suomen tasoihin ajassa 57.42. Suomi ei siis johtanut ottelua kertaakaan. Rankkarikisassa Miko Kailiala onnistui Suomelta, kun Tshekiltä jokainen laittoi pallon maaliin.

Suomelle kyseessä oli turnauksen toinen tasapeli. Tshekki pelasi myös tasan Ruotsin kanssa perjantaina ja voitti maailmanmestaritkin rankkarikisassa. Suomi pelaa turnauksen kolmannen pelin sunnuntaina Ruotsia vastaan klo 12.45 alkaen.