Suomen U19-naisten 2-0-johto kääntyi murskatappioksi – Sveitsi vei kaksi viimeistä erää lukemin 9-0

Sveitsi juhli Suomen kustannuksella. Kuva: IFF

Suomen U19-naisten salibandymaajoukkueen MM-taival jatkui toisella alkusarjan pelillä torstaina Puolan Katowicessa. Suomi kärsi yllättävän 2-9-tappion Sveitsin käsittelyssä.

Peli alkoi sinivalkoisten kannalta hyvin. Eerika Koski ja Alma Laitila laukoivat Suomen 2-0-johtoon avauserässä ja Suomi piti johtonsa erätauolle asti sellaisenaan.

Toiseen erään kaukaloon tuli erilainen Sveitsi. Se osui avauskympillä kahdesti ylivoimalla tullen tasoihin. Pari minuuttia ennen toista erätaukoa Sveitsi pääsi maalin johtoon ja piti sen taukoon asti.

Kolmaskin erä alkoi sveitsiläisittäin erinomaisesti, sillä joukkue iski kaksi maalia nopeaan tahtiin. Kaikkiaan kolmoserä oli täysi surkea suomalaisittain, ja joukkue teki melko helppoja virheitä, vaikka toki vaikutuksensa oli Sveitsin ansiokaalla pelaamisella. Näytti myös siltä, että Sveitsin osalta lähes kaikki yritetty onnistui. Näinpä Sveitsi vei erän nimiinsä peräti luvuin 6-0.

F-liigasta tuttu Seraina Fitzi osui kolmesti pelissä ja samoin teki Anja Wyss. Sveitsin maalivahtipeli onnistui paremmin kuin Suomen, sillä Ella-Fee Greber koppaili 91 prosentin varmuudella. Sveitsi kuitenkin laukoi Suomen maalia kohden 23 kertaa siinä missä Suomi Sveitsin maalia kohti 21 kertaa. Maalivahteja ei ole kuitenkaan syyttäminen Suomen lepsusta puolustuspelistä.

Suomi pelaa vielä alkulohkon kolmannen pelinsä perjantaina. Se kohtaa Saksan klo 14 alkavassa ottelussa.