EräViikinkien putoamiseen F-liigasta ei uskottu kyselyn perusteella – “Divarissa ei näytä olevan parempia joukkueita tarjolla”

ErVin säilyminen liigassa sai selkeästi eniten perusteluita. Kuva: Juha Käenmäki

ErVin säilyminen liigassa sai selkeästi eniten perusteluita. Kuva: Juha Käenmäki

Viime viikolla viikon kysymyksessä haettiin vastauksia sille, että “Putoaako EräViikingit miesten F-liigasta?

Tulosten perusteella pieni enemmistö uskoo, että EräViikingit nähdään liigatasolla myös ensi kaudella. 55.2% vastaajista arvioi helsinkiläisjoukkueen säilyttävän sarjapaikkansa, kun taas 44.8% oli sitä mieltä, että joukkue pelaa ensi kaudella Divarissa.

Vaikka tulokset jakautuivat tasaisesti, vain yksi käyttäjä perusteli kantaansa ErVin putoamisen puolesta. HuuHaa vastasi seuraavasti:

Putoaa. Liigassa jo muutaman vuoden pelanneet pelaajat ei pysty käsittelemään jatkuvaa häviämistä vaan kiinnostus hiipuu kauden mittaan. Kukkola ja Rosendahl olennaisessa roolissa pystyvätkö motivoimaan joukkuetta yrittämään. Ainoa pelastus on valmentajan vaihto, jos sekään.

Verrokkina FBC joilla intoa pelata kun liigaan on päästy ja liigassa pelaamisen kokemus lisääntyy. Pari maukasta voittoa ja yhtäkkiä mahdollisuus jopa taistella viivan yläpuolelle. Erälle sitä mahdollisuutta ei tule.

Moni käyttäjistä oli sitä mieltä, että ErVi voi jäädä sarjataulukossa viimeisille sijoille, mutta Divarista ei löydy tarpeeksi kovia haastajia karsintoihin. Käyttäjä FuriousT ei usko yhdenkään joukkueen putoamiseen:

Divarissa ei näytä olevan parempia joukkueita tarjolla, joten vaikuttaa siltä, ettei yksikään joukkue tipu tällä kaudella F-liigasta. Ainoa potentiaalinen putoaja on FBC, mutta veikkaan hoitavan karsinnat.

Pro Stick pohti hieman laajemmin ErVin nykyistä tilannetta:

En usko että putoaa, mutta onhan se jo selkeä katastrofi mikäli joutuu karsimaan sarjapaikasta. Vaikka kesällä tuli yllättäviä poistumisia, niin onhan tuo rosteri kuitenkin sellainen että pitäisi taistella samoista sijoista OLSin, SPV:n ja ehkä jopa Indiansin kanssa, kuin häntäsijoista FBC:n tai Jymyn kanssa. Onhan tässä vielä paljon matseja edessä, mutta huolestuttavaa on että ei ErVin peleistä oikein tahdo löytää edes sellaisia jaksoja, jotka antaisi signaalia että homma olisi jollain aikavälillä menossa raiteilleen.

Lund mättää pisteitä, mutta tehotilasto alkaa näyttää samoja lukemia kuin Tiikereissä aikanaan. Kukkola -15 on koko liigan toiseksi huonoin lukema ja tähän kaveriin kuitenkin katseet kääntyy, kun miettii kenen pitäisi kannatella jengiä ja näyttää esimerkkiä junnuille. Rosendahl toki on ns. varma kortti ja voisi olettaa että parantaa kauden mittaan. Pakisto huutaa kyllä Ahoa sisään loukkiosastolta.

Eli ei tule tippumaan, mutta silti lähes yhtä iso isku on se että kausi on pelkkää Via Dolorosaa (voisiko muuten korvata maalibiisinä Victoryn?), keväällä moni kärkipelaaja miettii että mitä uraltaan hakee, lopulta päättää lähteä kehittymään ja menestymään muihin seuroihin.