Pirkkojen versio NHL-seuran klassisesta pelaajaesittelystä veti katsomon hiljaiseksi – kapteeni esiintyi Olli Jokisen roolissa – “Pikkuisen pilke silmäkulmassa siinä, mitä tehdään”

Editoinnista vastannut Kalle Koivunen oli tyytyväinen tuotokseen. Kuva: Esa Takalo

Editoinnista vastannut Kalle Koivunen oli tyytyväinen tuotokseen. Kuva: Esa Takalo

Suomisarjan Pirkkalan Pirkat esitteli viime viikonloppuna kotiottelussaan joukkueen uuden introvideon, jonka inspiraationa toimi NHL-joukkue Florida Panthersin tuottama teos vuodelta 2006. Pääkallo jututti Pirkkojen hyökkääjä Kalle Koivusta, joka vastasi videon teknisestä toteutuksesta. Video on katsottavissa jutun lopussa.

Roviolla markkinointihommissa työskentelevä Koivunen kertoi, että videoiden tuottaminen on ollut hänelle ainoastaan vapaa-ajan harrastus.

– Tämä on ihan oma harrastus. Vapaa-ajalla on vähän tullut tehtyä projekteja, mutta mitään koulutusta ei ole.

Koivusen mukaan Pirkat halusi versiollaan arvostaa jo klassikoksi muodostunutta alkuperäistä videota.

– Joukkueen sisällä ollaan puhuttu tosta muutama vuosi aiemminkin, että voisi tehdä vastaavan. Nyt alettiin muutaman kaverin kanssa tekemään sitä vähän isommin ja siitähän se lähti.

– Siitä on kauan, kun puhuttiin ekan kerran. Onhan toi alkuperäinen video sellainen klassikko, että haluttiin jollain tavalla tehdä tribuutti sille. Tosiaan on niin legendaarinen pätkä kyseessä. Taisi olla Vähätalon Marko, meidän jengin pelaaja, joka siitä ekan kerran puhu mulle.

Oliko videolla muukin tarkoitus?

– Ollaan vähän puhuttu siitä, että meidän joukkue on ehkä vähän hajuton, väritön ja mauton. Haluttiin sitten tuoda vähän lisäväriä tekemiseen kentän ulkopuolella. Ehkä sekin oli yksi sellainen kantava teema, miksi lähdettiin videota tekemään.

– Kyllä me tiedostetaan, että tämä on vähän tällaista harrastusmeininkiä meillä niin pystytään ehkä hassuttelemaan näillä videoilla enemmän pääsarjatason joukkueisiin verrattuna. Pikkuisen pilke silmäkulmassa siinä, mitä tehdään, ja ehkä tässä videolla heijastuu meidän tekeminen yleensäkin.

Panthersin videolla pääroolissa esiintyneen suomalaisen jääkiekkolegenda Olli Jokisen sijasta Pirkkain videossa nähtiin joukkueen kapteeni Sami Ärlig, joka veti videolla nappisuorituksen.

– Siinä on paljon hyvää, mutta jos yksittäisiä pitää mainita niin kapteeni Sami Ärligin heittäytyminen päärooliin ja muutama muukin helmi siellä. Västilän Oskari tekee mallisuorituksen kanssa yksi yhteen ja oli ottanut paidankin, joka vastasi alkuperäistä videota. Tietysti Mika Salon pianokohtaus on ihan klassikko kanssa, että ehkä nämä voisi mainita.

– Oli itse asiassa aika yllättävää, että saatiin suhteellisen helposti kuvattavia. Jengi tuntui olevan aika innoissaan hyppäämässä rooleihin ja se oli ihan mukava huomata, että saatiin jengi heittäytymään tosi hyvin suorituksiin.

Tuotos esitettiin ensimmäistä kertaa viime lauantaina Pirkkojen kotiottelussa Hatsinaa vastaan ja tulkinnan perusteella se aiheutti katsomossa pientä ihmetystä.

– Se näytettiin hallilla, ja kun katsottiin käytävältä peliin valmistautuessa niin ehkä sellainen hiljaisuus laskeutui yleisöön. Se ei välttämättä auennut ihan kaikille. Kuitenkin tiedostetaan, että jos ei tiedä alkuperäistä versiota niin se voi olla vähän hämmentävä, mutta ehkä se tästä lämpenee kun saadaan uusia katselukertoja.

Video onnistui kuitenkin siinä mielessä hyvin, että Koivunen lähtee mielellään tekemään uutta vastaavaa myös seuraavalla kerralla.

– Meillä on tavoite saada Pirkoille ja salibandyllekin näkyvyyttä niin mikä tahansa, mikä tuo sitä, on hyvä. Kuten sanoin, pilke silmäkulmassa tehdään ja tällaiset pienet väriläiskät tuovat mukavasti eloa harmaaseen arkeen ja yhdistävät joukkuetta. Ehdottomasti voidaan tehdä lisää.

Koivunen lähetti lopuksi kiitokset joukkuekaverilleen Oskari Västilälle, joka oli myös suuressa roolissa videon tuotannossa.

– Oskari Västilä oli ehkä sellainen kantava voima tässä, että hänelle menee ehkä se isoin kiitos tämän eteenpäin viemisestä. Olin itse teknisessä toteutuksessa enemmän ja hän oli visionääri siellä taustalla.

Pirkkojen video verrattuna alkuperäiseen: