Huono alku kääntyi voitoksi – Suomi kaatoi Norjan MM-alkulohkon päätöspelissä

Suomi paransi toisessa erässä Norjaa vastaan ja nousi voittoon hyvällä esityksellä. Kuva: IFF

Suomi paransi toisessa erässä Norjaa vastaan ja nousi voittoon hyvällä esityksellä. Kuva: IFF

Suomi ja Norja kohtasivat tiistaina salibandyn miesten MM-kisojen alkulohkon ottelussa Sveitsissä. Suomi kaatoi Norjan lukemin 7-2.

Peli alkoi suomalaisittain huonosti jo ennen alkuvihellystä, kun kaikkiaan neljä pelaajaa putosi kokoonpanosta tuntemattomasta syystä. Joonas Pylsyllä oli tosin ollut aiemmin flunssaa. Poissaolot tarkoittivat sitä, että Suomi joutui pelaamaan viidellä puolustajalla.

Itse pelikään ei vakuuttanut. Suomen pallollinen peli oli yhtä nuhaista kuin Sveitsiä vastaan sunnuntaina. Pallon liikuttelu oli verkkaista ja Suomella oli vaikeuksia puhkoa Norjan tiivistä pakkaa. Avausmaalista vastasikin Norja. Nico Salo hukkasi pallon keskialueella ja Marius Pedersen karkasi läpiajoon. Pedersen teki avausmaalin ajassa 13.37.

Erä päättyi lukemiin 1-0. Suomi puolusti jälleen heikosti ja jo mainitut hyökkäyspelin ongelmat olivat ilmiselviä. Pitkät hyökkäykset uupuivat kokonaan. Kaiken kaikkiaan oli lähempänä, että Norja olisi tehnyt lisämaaleja kuin, että Suomi olisi tasoittanut.

Toinen erä olikin aivan erilainen esitys Suomen kannalta. Justus Kainulainen tasoitti ensin tasavoimin. Synkkiä pilviä oli tuloillaan Suomen päälle Norjan ylivoiman myötä, mutta alivoima oli suomalaisittain erinomainen. Oskari Heikkilä ja Kainulainen maalasivat alivoimalla, ja vaikka Norjakin osui ylivoimalla, oli Suomi johdossa.

Erässä maaliverkon löysivät Eetu Sikkinen ja Sami Johansson ja molempiin maaleihin tarjottiin hyvät esityöt. Kahden erän jälkeen Suomi johti 5-2. Merkityksellisintä oli Suomen pallollisen pelin roima parannus. Suomi hallitsi erää täysin, väsytti Norjaa ja se näkyi myös tulostaululla.

Kolmas erä ei ollut ihan samanlaista suomalaisdominointia, mutta ei joukkueella hätää ollut. Päätöskympillä oli edessä Suomen ylivoima, jonka päätti Johanssonin vastaiskusta tekemä maali. 6-2-tilanteessa Norja otti maalivahdin pois ja lähti sitä kautta virittelemään loppukiriä.

Suomi piti johtonsa loppuun asti ja Joona Rantala naulasi vielä tyhjiin ensimmäisen MM-maalinsa. Täten varmistui, että Suomi on vähintään lohkokakkonen ja etenee suoraan puolivälieriin. Lohkon lopullinen järjestys selviää vasta myöhään tiistai-iltana Sveitsin ja Slovakian kohtaamisen jälkeen.