Joonas Pylsy jäi Norja-ottelun alkulämmöistä sivuun aivoverenkierron häiriön seurauksena – ”Toivomme ymmärystä ja rauhaa”

Kuva: Salibandyliitto

Kuva: Salibandyliitto

Suomen Salibandyliitto uutisoi MM-finaalin jälkeen, että kisat keskeyttänyt Joonas Pylsy sai aivoverenkierron häiriön Norja-ottelun alkulämpöjen aikana.

32-vuotias Pylsy oli Suomen kahdesta ensimmäisestä alkusarjan ottelusta sivussa flunssan takia. Norja-otteluun hyökkääjä oli nimetty kokoonpanoon, mutta joutui jättämään alkulämmittelyt kesken. Uutisen mukaan Pylsy sai verryttelyn aikana lihaskrampin ja huimauskohtauksen, minkä seurauksena hänet toimitettiin nopeasti hallin ensiapuhuoneeseen ja sieltä ambulanssilla sairaalaan.

Tutkimusten jälkeen sairaalassa todettiin, että Pylsyllä on aivoverenkierron häiriö. Pylsy on edelleen samassa Zurichiläisessä sairaalassa toipumassa.

– Halusimme tulla asian kanssa lyhyesti ulos. Puhelin on niin täynnä viestejä ja erilaisia spekulaatioita liikkuu. Ennen ulostuloa halusimme odottaa kriittiset päivät toipumisen osalta ja varmistua ettei tule takapakkia, Pylsy ja hänen vaimonsa Tea kertoivat Salibandyliiton tiedotteessa.

– Tässä on eletty painajaista viime päivät. Nyt tila on kuitenkin menossa vakaammaksi. Tulevat kuukaudet keskitymme täysillä kuntoutukseen ja parantumiseen. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja rauhaa. Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa enempää.

Pylsy huilasi Suomen alkusarjan ottelut Slovakiaa ja Sveitsiä vastaan flunssan oireiden takia. Norja-otteluun hän sai flunssan osalta terveen paperit sekä peliluvan olympiatason lääkäriltä.

– Jonkun verran on spekuloitu, että oliko flunssa turnauksesta nyt hoidettavien oireiden taustalla. Niiltä huhuilta haluamme leikata siivet – se ei liity tapaukseen mitenkään.