Pääkallotodistus: Kaksi hyvää erää riitti selkeään voittoon – Fälden onnistui heti MM-debyytissään

Konsta Tykkyläinen oli hieman yllättäen Suomen tehopelaaja Norjaa vastaan. Kuva: IFF

Konsta Tykkyläinen oli hieman yllättäen Suomen tehopelaaja Norjaa vastaan. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Norjan 7-2 tiistaina miesten salibandyn MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Zurichissa.

Ottelun alku ja avauserä oli hyvin heikko suomalaisittain. Norja pääsi johtoon, ja Suomen pallollinen peli tökki pahasti. Muutos nähtiin kuitenkin toisessa erässä, jolloin Suomi paransi reippaasti. Pallollinen peli koheni ja hyökkäyspelissä nähtiin selkeä parannus, kun Suomi hallitsi ottelun rytmiä. Kolmoserässä Suomi ei päässyt samalle tasolle, mutta piti toisaalta maalin puhtaana.

Norja-pelin alla Suomi sai huolestuttavaa jobinpostia. Ensinnä ilmoitettiin, että Ville Lastikka, Lauri Stenfors ja Aaro Astala ei ole pelissä mukana. Joonas Pylsyn piti pelata, mutta hän tippui alkulämmössä pois. Suomi siis aloitti viidellä puolustajalla. Sen lisäksi Mikko Leikkanen ei pelannut enää toisen erän alun jälkeen. Varsinkaan muut poissaolot eivät kuulosta hyvältä, vaikka Suomen turnaus jatkuukin vasta perjantai-iltana puolivälierissä.

Suomen esitystä leimasi lopulta hyvä joukkue- ja viisikkotason esitys, kuin varsinaiset yksilöiden erityiset onnistumiset. Ketjutasollakin arviota on hiukan vaikea tehdä, koska ne elivät puolustajien muutosten vuoksi. Keskitasoa paremmin esiintyivät hyvin ensimmäisessä MM-pelissään torjunut Oskari Fälden, Oskari Heikkilä (1+0), Justus Kainulainen (2+0), Jesperi Linfors (0+1), Eemeli Salin (0+2) ja Konsta Tykkyläinen (0+3).

Varsinkin MM-tasolla debytoineen Fäldenin esitystä sopii kehua. Maalivahti otti hyviä torjuntoja vaikeassa avauserässä ja piti päätöserässä maalin puhtaana, vaikka Norja sai varsinkin loppua kohden paikkoja 6v5-pelissä. Aivan vitosen arvoisesta suorituksesta ei voi kuitenkaan puhua.

Jos viime pelissä valmennus sai risuja niin nyt sekin ansaitsee pienen positiivisen huomion. Heikon avauserän jälkeen joukkue saatiin herätettyä, joten jollain tavoin reagoitiin oikein. Alku oli kuitenkin karmaiseva, ja se menee valmennuksen piikkiin. Erikoistilanteet toimivat jälleen hyvin. Suomi osui kahdesti alivoimalla ja maalasi myös ainoalla ylivoimallaan.

Suomen arvosanat:

Maalivahdit:
Lassi Toriseva ei pelannut
Oskari Fälden 4

Kenttäpelaajat:

Oskari Heikkilä 4
Eetu Sikkinen 3
Miko Kailiala 3
Otto Lehkosuo 3

Eemeli Salin 4
Nico Salo 2
Sami Johansson 3
Janne Lamminen 3
Eemeli Akola 2

Konsta Tykkyläinen 4
Justus Kainulainen 4
Joona Rantala 3
Mikko Leikkanen 3, pelasi muita vähemmän.
Jesperi Lindfors 4

Suomi pelasi neljällä tai viidellä puolustajalla.

Ville Lastikka ei kokoonpanossa
Lauri Stenfors ei kokoonpanossa
Aaro Astala ei kokoonpanossa
Joonas Pylsy ei kokoonpanossa

Suomen valmennus: 3

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus