Suomen alkulohkossa on pelattu yllättävän paljon ristiin – jatkon suhteen tilanne on vielä auki

Slovakia kaatoi Norjan maalein 7-6 alkusarjan toisessa pelissä. Kuva: IFF

Slovakia kaatoi Norjan maalein 7-6 alkusarjan toisessa pelissä. Kuva: IFF

Suomi pelaa maailmanmestaruudesta salibandyn MM-kisojen A-lohkossa Sveitsissä.

Kahden ottelun jälkeen lohkon tilanne on erittäin tiukka. Sveitsi johtaa lohkoa kolmen pisteen voimin (maaliero 11-9), Suomi on kakkosena kahdella pisteellä (13-8) ja Slovakia kolmantena kahdella pisteellä (8-14). Lohkon hännillä oleva Norja on sekin napannut pisteen Sveitsiltä (10-11).

Sunnuntaina lohkon toisessa pelissä Slovakia kaatoi Norjan maalein 7-6 ja Slovakian tähti Michal Dudovic iski tehot 3+3 ottelussa. Suomi taasen kärsi harvinaisen alkulohkon tappion Sveitsiä vastaan (kts. alla oleva twiitti). Viimeiset pelit pelataan tiistaina, kun Suomi kohtaa Norjan klo 19 ja Sveitsi-Slovakia alkaa sen jälkeen klo 21.

Teoriassa Suomella on vielä mahdollisuus voittaa lohko. Jos se voittaa Norjan ja Slovakia Sveitsin, niin Suomi on lohkoykkönen. Ei ole kuitenkaan kovin todennäköistä, että Slovakia kaataisi Sveitsin. Sveitsi tosin kompuroi tasapelin Norjan kanssa. Jos Suomi ja Sveitsi olisivat tasapisteissä niin Sveitsi menisi ohi keskinäisen tuloksen perusteella.

Toisessa lohkossa on se tilanne, että Ruotsi ja Tshekki ovat molemmat voittaneet kaksi ottelua. Joukkueet kohtaavat maanantai-iltana klo 19.05 alkavassa pelissä, joka ratkaisee lohkovoittajan. Tämän pelin tuloksesta voinee päätellä kumpi tulee Suomelle vastaan, jos Suomi pääsee välieriin asti.

Suomen sijoitukset:
2002 2.
2004 3.
2014 2.
2018 1.