Suomen MM-suorituksen keskiarvoksi 6,6 – ”Todella heikko suoritus koko valmennukselta”

MM-turnaus päättyi Suomen osalta pronssimitaleihin. Kuva: Henri Keränen

MM-turnaus päättyi Suomen osalta pronssimitaleihin. Kuva: Henri Keränen

Viime viikon kysymyksenä keskustelufoorumilla oli kouluarvosanan antaminen Suomen MM-turnauksesta, joka päättyi pronssimitaleihin Zurichissa.

Asteikko oli koulusta tuttu 4-10. Eniten annettiin arvosanoja 7 (39,8%), eli tyydyttävä. Toiseksi eniten annettii arvosanaksi 6 (33%) eli kohtalainen. Vähemmän ääniä saivat 8 (14,8%), 5 (9,1%), 4 (2,3%) ja 9 (1,1%).

Kokonaisarvosanaksi tuli 6,6 eli tässä tapauksessa voisi puhua tyydyttävään kurkottavasta kohtalaisesta suorituksesta. Perusteluita ei tarjottu juuri muille arvosanoille kuin 6 tai 7.

Käyttäjä Jippii antoi kritiikkiä suorituksesta, mutta arvosana ei ollut erityisen huono:

”Heikko, heikko turnaus. Olisiko valmennus ollut aika väsynyt tehtäväänsä, kun Ruotsi-peli oli ainoa, johon valmistauduttiin kunnolla?

Pelaajia on turha syyttää, mutta valmennus ei tainnut kyllä olla nyt sitä mitä pitää olla. Sveitsi-otteluita, kumpaakaan, ei toivoisi enää näkevänsä uudestaan.

Valmennuksesta Toivoniemi on ainoa, joka saa omissa papereissani puhtaat paperit, enkä tiedä kuinka paljon hänkään oikeasti peliin vaikutti. Nykky ja Kuitunen olivat Ruotsi-peliä lukuunottamatta koko turnauksen aivan kuistilla, eikä Kohonen ole saanut erikoistilanteisiin koko aikanaan yhtään mitään aikaan, mitä ei näkisi kilometrien päähän. Todella heikko suoritus koko valmennukselta. Siksi yleisarvosanana seiska.”

Jonninmoinen friikki perusteli kantansa näin:

”Kaiken panostuksen ja muun jälkeen, sekä vuosia saarnattujen mahtipontisten julistusten jälkeen kaikki muu kuin finaalissa pelaaminen on kohtalainen suoritus… maksimissaan. Annoin kohtalaisen kun on vapaa aamu ja keitin niin hyvät sumpit.”

Arto Kilposen arvosana perusteluineen oli suorasukainen:

”5. Joko voitat Ruotsin tai sitten turnaus on mennyt perseelleen. Kaikki muu on turhaa hienostelua.”