Viikon top 5: Kiinnostavimmat pelaajat miesten Champions Cupissa

Eemeli Salin kuuluisi top 5-listalle, jos olisi varmuudella kunnossa, mutta tilanne on epävarma. Lassi Toriseva ja Alpo Laitila ovat mukana listauksessa. Kuva: Juha Käenmäki

Eemeli Salin kuuluisi top 5-listalle, jos olisi varmuudella kunnossa, mutta tilanne on epävarma. Lassi Toriseva ja Alpo Laitila ovat mukana listauksessa. Kuva: Juha Käenmäki

Viikon top 5 listaa 7.-8.1. 2023 Lempäälän Ideaparkissa pelattavan Champions Cupin viisi kiinnostavinta miespelaajaa.

Turnauksessa on mukana useita marraskuun Sveitsin MM-kisoissa säväyttäneitä pelaajia, mutta myös nuoria lupauksia, joita ei vielä kisoissa ole edes testattu.

5. Alpo Laitila, SC Classic

Alpo Laitilan, 20, rooli on nousemassa koko ajan isommaksi siipirikkoisessa Classic-miehistössä. Taitavasti peliä tekevä ”väkkärä” on tehtaillut pisteen per peli tällä kaudella F-liigassa (3+14). Jos Classicin sairastupa ei tyhjene tammikuun puoliväliin mennessä, on Laitila(kin) kovan paikan edessä. Vuoden 2021 nuorten kisoissa nuorukainen säväytti, mutta liigassa ja maajoukkueen mukana on ollut vielä haasteita. Kotiyleisön edessä pelattava Champions Cup on hyvä mahdollisuus isompaan läpimurtoon.

4. Malte Lundmark, IBF Falun

Laitilaa vain vuoden vanhempi Lundmark teki kansainvälisen läpimurron Sveitsin MM-kisoissa marraskuussa. Rightin puolen laituri naulasi hattutempun finaaliin ja pelasi koko turnauksen kaksi pistettä per peli tahdilla. Lundmarkia on pidetty vuosikausia lupaavana pelaajana ja hän pelasi ensimmäisen kerran Ruotsin liigaa jo kaudella 2017-18 Falunissa. Tahti Ruotsin kärkijoukkueen riveissä on ollut toistaiseksi tehokasta ja Champions Cup on mahdollisuus nousta yhä isommin esiin kansainvälisellä kentällä.

3. Lukas Bauer, Florbal MB

Bauerin rooli Tshekin veräjänvartijana on korostunut kaksissa viime MM-kisoissa, jolloin hänet on valittu turnauksen tähdistöön. Ja hyvin isokokoinen Bauer on torjunutkin ja Tshekki napannut sitä kautta kaksi mitalia peräjälkeen. Champions Cupissa Bauerin tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä vastaan tulee kivikova ruotsalainen IBF Falun. Vahvaa suoritustasoa vaaditaan jälleen.

2. Emil Johansson, IBF Falun

Johansson lienee turnauksen paras pelaaja. Fiksu ja hyvin liikkuva puolustaja oli marraskuun MM-turnauksessa aivan maailman kärkeä. Pistepörssejä tuijottavat valitsijahenkilöt antoivat jostain syystä MVP-palkinnon Alexander Galante Carlströmille (myös mukana Champions Cupissa), joka oli hädin tuskin kärkiviisikon pelaaja turnauksessa. Varsinkin jos MVP-palkinnolla mitataan pelaajan arvoa joukkueelle, niin monipuolinen ja monella eri pelipaikalla pärjäävä Johansson olisi palkintonsa ansainnut.

1. Lassi Toriseva, SC Classic

Toriseva on listalla mukana arvaamattomuutensa vuoksi. Huippuvireinen Toriseva on parhaissa peleissään maailman paras salibandymaalivahti. Toisaalta se toinen Toriseva on ollut esillä tällä kaudella F-liigassa ja MM-kisoissakin. Champions Cupin luonne on karu ja molemmat pelit mitellään ”tulos tai ulos” -mentaliteetilla. Tällöin on erittäin olennaista, että onko askissa Ruotsi-välierän Toriseva vai Sveitsi-pelin Toriseva tai joku muu tämän kauden Toriseva.

Artikkeli on tuotettu Champions Cupiin liittyvässä kaupallisessa yhteistyössä Salibandyliiton kanssa.

Champions Cup on koko perheen tapahtumapäivä, tarjoaa tekemistä kaiken ikäisille – lue lisää

Champions Cupin liput myy Tiketti.fi

Tarjolla on sekä päivä- että turnauslippuja kahdessa hintaluokassa (A-katsomo ja B-katsomo) sekä koko päivän VIP-lippuja. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Lapselle tulee kuitenkin lunastaa maksuton lippu Tiketin sivulta.

Saatavilla on myös Tapas-ravintolan pöytiä ja aitioita, joissa voit nauttia tarjoilusta ja otteluista koko päivän ajan. Tiedustelut tickets@salibandy.fi.