Vanhatalon kynässä oli mustetta poikkeuksellisen aikaisin – ”Teemme töitä, jotta F-liigaan nousu olisi mahdollista”

Eero Vanhatalo pysyy uskollisena Karhuille. Kuva: Juhani Järvenpää

Eero Vanhatalo pysyy uskollisena Karhuille. Kuva: Juhani Järvenpää

Tehokas hyökkääjä Eero Vanhatalo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Divarissa pelaavan Porin Karhujen kanssa.

Jatkoa puolsivat myös siviilipuolen asiat, kun Vanhatalon opiskelut jatkuvat Porissa.

– Yleensä en ole tässä vaiheessa kirjoitellut sopimuksia, mutta juuri tuon opiskelun takia ja Salosen Villen (seuran toiminnanjohtaja) kanssa tulevasta käytyjen antoisien keskustelujen vuoksi oli helppo tehdä jatkosopimus, Vanhatalo kertoo seuran verkkosivuilla.

– Henkilökohtainen tavoite on päästä omalle parhaalle tasolle ja pysyä siellä. Joukkueena teemme töitä, jotta F-liigaan nousu olisi mahdollista. Ja jos näin tapahtuu, niin korkeimmalla tasolla säilyminen olisi tärkeää.

24-vuotias Vanhatalo on edustanut Karhujen edustusjoukkuetta nyt jo yhdeksällä kaudella. Ne ovat kuluneet Divarissa lukuun ottamatta kahta ranskalaista visiittiä liigassa. Divari-urallaan Vanhatalo on pelannut selvästi yli piste per peli -tahdilla (runkosarjassa 151 pistettä/128 ottelua ja pudotuspeleissä 34/32), ja myös toisella liigakaudellaan 2022-23 hän kykeni tähän (23 pistettä 22 ottelussa).

Karhujen päävalmentaja Jani Rajala kertoo nuoren joukkueen tarvitsevan myös kokemusta, jota Vanhatalon sopimus vahvistaa.

– Eerolta odotetaan tuloksen lisäksi johtajuutta pukukoppiin ja nuoremmille pelaajille esimerkkiä joukkueen arkeen, oli kysymyksessä harjoitukset, peli tai mikä tahansa joukkueen yhteinen tapahtuma, päävalmentaja kertoo seuran verkkosivuilla.

Rajala valottaa uutisessa myös, millaisista lähtökohdista sopimuksia sorvataan.

– Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja nyt mennään vahvasti urheilullisuus edellä. Joukkueeseen halutaan sitoutuneita pelaajia, jotka haluavat edustaa nimenomaan Karhuja.