Karjalainen: Päävalmentaja Antti Ruokosen jatko suomalaistähtiä pestanneessa seurassa on vielä auki

Antti Ruokonen on tehnyt pitkän päivätyön Josbassa, jonka vaihtopenkillä hänet kuvattiin tammikuussa 2021 "kuuntelemassa" erotuomaria. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Antti Ruokonen on tehnyt pitkän päivätyön Josbassa, jonka vaihtopenkillä hän ”kuunteli” erotuomaria tammikuussa 2021. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Zug Unitediin matkaa ensi kaudeksi F-liigan kirkkaimpia tähtiä, mutta jatkaako joukkue suomalaisessa valmennuksessa? Sveitsiläisseuran päävalmentaja Antti Ruokonen avasi tilannetta sanomalehti Karjalaiselle.

Sveitsin liigan runkosarjaseiskan Zugin kausi päättyi puolivälierissä, joissa HC Rychenberg Winterthur kellisti sen suoraan 4-0-otteluvoitoin.

Tämä kausi oli valmennettuaan pitkään itselleen tuttua Joensuun Josbaa Divarissa. Tuolloin hän kuvaili pestiä ”once in a lifetime” -tilaisuudeksi.

– Onhan tämä ollut ihan käsittämätön mahdollisuus näillä ikävuosilla, 59-vuotias Ruokonen toistaa nyt Karjalaiselle.

Ruokonen on saanut Zugissa leipänsä kokonaan salibandyvalmentamisesta, kun hän on luotsannut edustusjoukkueen ohella U16-joukkuetta sekä nuorten pelaajien talenttiryhmiä parina aamuna.

Zug on saamassa ensi kaudeksi Suomesta jättiluokan vahvistuksia, kun F-liigan tehotykit ja maajoukkuehyökkääjät Sami Johansson Classicista ja Miko Kailiala TPS:sta siirtyvät sinne. Myös ruotsalaistähti Albin Sjögren on suuntaamassa Zugiin jo tätä nykyä seuraa edustavan maajoukkuekaverinsa Robin Nilsberthin seuraksi.

– Täällä 99 prosenttia on innoissaan, että saamme maailmanluokan pelaajia. Ymmärrän myös sen, jos jotkut omat juniorit miettivät, että eivät pääse pelaamaan, Ruokonen muotoilee Karjalaiselle.

Mutta valmentaako tätä sikermää Antti Ruokonen?

– Olen keskustellut täällä jatkosta, mutta ensi kausi on vielä vähän auki. Eiköhän lähiaikoina selviä, mitä tapahtuu, Ruokonen totesi Karjalaiselle.

Hänellä on Joensuussa luokanopettajan työ, josta hän on nyt virkavapaalla. Josbakin kuuluu edelleen Ruokosen elämään: maakuntalehti tietää kertoa jutussaan, että mies on ollut käkikellomaastakin käsin yhä mukana joensuulaisseuran taustoilla.