Liigat

Jättisiirto – Sami Johansson Classicista Zugiin

31.01.
2023
Liigat

Sami Johansson viilettää ensi kaudella Sveitsissä. Kuva: Juha Käenmäki

Huippuhyökkääjä Sami Johansson, 29, siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin NLA:n Zug Unitediin, kertoo seura kotisivuillaan.

Johansson on edustanut koko uransa ajan Tampereen Classicia. Liigatasolla hän on pelannu yhteensä 395 ottelua (525+253=778) ollen yksi sarjan kaikkien aikojen tehokkaimmista hyökkääjistä. Zugin sivulla Johansson kertoi siirtonsa perusteiksi uudet haasteet ja sen, että on nähnyt lähes kaiken Classicin kanssa.

Johansson on ollut voittamassa Classicin kanssa kuutta perättäistä mestaruutta, ja Suomessa hän on saavuttanut kaiken mahdollisen. Miesten maajoukkueessa Johansson on saavuttanut kaksi MM-kultaa (2016 ja 2018). Maaotteluita on takana 83 (80+41). Johanssonin meriittilistalta löytyy myös useita Suomen Cupin voittoja, U19-ikäluokan MM-kulta ja yksi Champions Cupin voitto.

Johanssonia vietiin keväällä 2021 vahvasti kohti ulkomaita, mutta silloin Classic sai pidettyä kultakimpaleensa riveissään. Yhtenä vahvana suuntana on pidetty vuosien varrella muun muassa Ruotsin huippujoukkue Falunia.

Zug on tämän kauden Sveitsin liigassa sijalla seitsemän. Joukkuetta valmentaa suomalaisluotsi Antti Ruokonen. Classicin kone on yskinyt tällä kaudella, mutta joukkue on parantuneen vireensä myötä tukevasti sarjataulukon kakkosena.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen