ÅIF menettää parhaan pistemiehensä: Liukolampi vaihtaa seuraa Divarin sisällä

Tuomas Liukolampi (oikealla) edustaa jatkossa Tikkurilan Tiikereitä. Kuva: Esa Jokinen

Tuomas Liukolampi (oikealla) edustaa jatkossa Tikkurilan Tiikereitä. Kuva: Esa Jokinen

Divari-urallaan noin 1,7 pisteen keskiarvolla pelannut Tuomas Liukolampi siirtyy Tikkurilan Tiikereihin.

Viimeisimmät kaksi kautta hyökkääjä on edustanut Divarissa sipoolaista ÅIF:ia ja ollut joukkueen paras pistemies. Päättyneellä kaudella hän saldotti 24 runkosarjaottelussa pisteet 35+12=47. Edellisen kauden pistemäärä oli 40.

Kaikkiaan Liukolampi, 28, on urallaan iskenyt Divarin runkosarjassa 71 ottelussa 88+33=121 pistettä. Divarin pudotuspelien kahdeksassa ottelussa pisteitä on kertynyt kuusi.

Liukolampi edusti ÅIF:ia myös kaudet 2018-20, joista jälkimmäisen sipoolaiset pelasivat liigassa. Liigakaudella Liukolammen saldo oli 25 pistettä (13+12). Hänelle on kertynyt liigakokemusta myös 25 ottelun verran Indiansista kaudelta 2017-18, mutta tuolloin hän jäi ilman pistemerkintöjä.

Kaudella 2020-21 Liukolampi edusti kakkosdivarissa Jokereita ja iski yhdeksään peliin tehot 13+5, kunnes koronapandemia keskeytti kauden. Liukolampi pelasi kaudella myös lainasopimuksella Divarissa SB Vantaan riveissä kolmessa ottelussa ilman pistemerkintöjä.

Vuosi sitten uutisoitiin Liukolammen siirtyvän Karhuihin Poriin, mutta tuo siirto ei lopulta toteutunut ja pelaaja jatkoi ÅIF:ssa.