M-Teamin kasvatit pysyvät bussivarikolla – ”Turha kai siitä on muuallekaan lähteä”

Tässä käsiään levittelevä Kaido Valjakka jatkaa M-Teamissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tässä käsiään levittelevä Kaido Valjakka jatkaa M-Teamissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tänä keväänä miesten F-liigakarsinnan viimeiseen vaiheeseen asti selvinnyt helsinkiläinen M-Team julkisti kaksi jatkosopimusta.

Puolustaja Kaido Valjakka ja laitahyökkääjä Juho Kivinen rustasivat nimensä seuran tarjoamiin papereihin. Kaksikko kuuluu vuonna 1998 syntyneiden ikäluokkaan, joka oli saavuttamassa M-Teamille A-nuorten SM-pronssia keväällä 2019.

Valjakka on pelannut M-Teamissa otteluja kuudella Divari-kaudella, runkosarjassa yhteensä tasan 100 runkosarjassa ja pudotuspeleissä 13. Tehopisteitä näissä otteluissa on kertynyt kaikkiaan 25+21=46. Päättyneellä kaudella pisteitä syntyi yhteensä 4+6.

– Aina pikkujunnusta asti on ollut helppo valinta jatkaa Tiimissä, kun koko seura on täynnä hyvää porukkaa. Edustuksessa valmennus, taustat ja pelaajat ovat juuri sopivalla mallilla; turha kai siitä on muuallekaan lähteä, Valjakka sanoi seuran uutisessa.

Kivinen tehtaili yhteensä 16 täysosumaa (16+0). Kokonaisvaltaisen pelikäsityksen omaava, huomattavan monipuolinen Valjakka merkkautti itselleen puolustajan paikalta tehot 4+6.

Kiviselle on kertynyt Divari-otteluita M-Teamissa neljän kauden aikana 60 runkosarjassa ja 11 pudotuspeleissä, ja niissä hän on netonnut 24+4=28 pistettä.

Kivinen laukoi päättyneellä kaudella 16 maalia. Kommenttien perusteella hän viihtyy Ruskeasuolla.

– Tiimihenki bussivarikolla on ensiluokkaista ja kaikki seurassa puhaltavat yhteen hiileen. Hallilla on loistava ilmapiiri ja sinne on joka kerta mukava tulla, hyökkääjä paalutti.

Päättyneellä kaudella M-Team voitti Divarin runkosarjan. F-liigakarsinnan toisessa vaiheessa se haastoi liigapaikkaansa puolustaneen FBC Turun, mutta hävisi tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelusarjan suoraan voitoin 0-3.

M-Team selvisi myös Suomen Cupissa välierään asti, jossa se taipui OLS:n liigajoukkueelle.