O2-Jyväskylä julkaisi ensi kauden pääkäskijän nimen – Ismo Nybacka jatkaa tehtävässä

Ismo Nybacka (oik.) ottaa vetovastuun O2:n Divari-joukkueesta. Arkistokuva: Esa Jokinen

Ismo Nybacka (oik.) ottaa vetovastuun O2:n Divari-joukkueesta. Arkistokuva: Esa Jokinen

Ismo Nybacka on O2-Jyväskylän Divari-joukkueen ensi kauden pääkäskijä.

Nybacka toimi pestissä jo loppukauden ajan Jouni Juurelan lähdettyä siviilihaasteiden perässä muille maille. Nybacka on aiemmin kuulunut Joonas Kaasalaisen ja Ilkka Peltosen valmennustiimeihin, joten joukkueen tilanne ja kehityskaari on hyvin hallussa.

– Suurimmat muutokset tulevat varmasti olemaan ihan perusarjessa. Nostetaan vaatimustasoa taas hieman korkeammalle kuin edellisillä kausilla. Meillä nousee omasta juniorituotannosta taas uusia pelaajia, jotka kirittävät kokeneempaa osastoa päivittäin. Pelillisiä muutoksiakin tulee jonkin verran, mutta ei paljasteta niitä vielä tässä sen enempää. Lisäksi pyrin kehittämään kentän ulkopuolista toimintaa, mm. ottelutapahtumien sekä junnujen ja edarin välisen yhteisöllisyyden näkökulmasta, Nybacka sanoitti O2:n tiedotteessa.

Pelaajasopimuksia luvataan julkaista lähiaikoina.

– Meillä on tällä hetkellä joukkueen rakentaminen hyvässä vaiheessa ja runko säilyy todella hyvin. Ainahan nuorille ja motivoituneille pelaajille, jotka haluavat ottaa urallaan askelia eteenpäin, on tilaa. Meillä on ihan hyvät näytöt siitä, että voimme tarjota nuorille hyvän kasvualustan. Toki mukaan mahtuu pari kokeneempaa suunnannäyttäjääkin. Tärkeintä on, että löytyy halua kehittää sekä itseään että joukkuetta. Eikä pehmeistä käsistä, kovasta fysiikasta ja hyvästä pelikäsityksestäkään haittaa ole.

Nybackalla on kokemusta Divarista myös pelaajan roolissa. Hän on pelannut sarjassa 178 ottelua (45+45) SC Bluesia, FC Vaajakoskea ja O2:ta edustaen.