Ruotsalaislehti: Storvreta on selättänyt taloudellisia ongelmia kulukuurin avulla

Storvretan taloustilanne näyttää valoisammalta. Kuvituskuva: salibandy.fi

Storvretan taloustilanne näyttää valoisammalta. Kuvituskuva: salibandy.fi

Ruotsalainen salibandylehti Innebandymagazinet lainasi keskiviikkona paikallislehti Unt.se:n artikkelia, jossa avattiin Ruotsin miesten mestarin Storvretan taloustilannetta.

Storvretalla on ollut 2020-luvulla talousvaikeuksia ja seuralla oli vaikeuksia saada eliittilisenssi kaudelle 2022-23. Seuralle annettiin kesäkuun alkuun asti aikaa selvittää taloudellista tilannettaan plusmerkkiseksi.

Unt.se:n jutun perusteella Storvreta on pystynyt tekemään noin 1,8 miljoonan kruunun voitot (noin 154 000 euroa). Täten tulos on muuttunut plusmerkkiseksi ja lisenssin saanti jatkoa ajatellen näyttää hyvältä.

Seuran varapuheenjohtaja Henrik Ededahl kommentoi lehdelle, että joukkue on edennyt suunnitelman mukaan ja täyttänyt toimintasuunnitelman vaatimukset. Ededahl kommentoi myös, että seuralla ei ole ollut positiivista omaa pääomaa 2020-luvulla.

– Monien vuosien ajan, vuodesta 2017 lähtien, on täytynyt tehdä asioita vain talouden pelastamiseksi, koronan ja kaiken kanssa. Nyt ollaan taas oikealla polulla ja jos cupiamme ei peruta meillä on hyvä bisnes, jonka pitäisi tarkoittaa hyviä tuloksia tulevaisuudessa. Olemme karsineet ja karsineet kustannuksia. Nyt pitäisi pystyä tekemään jotain rakentavaa ja se tuntuu hyvältä, Ededahl sanoitti lehdelle.

Salibandylegenda Mika Kohonen on Storvretan miesten päävalmentaja. Aiemmin viikolla uutisoitiin, että Storvreta kohtaa Champions Cupin puolivälierissä Tampereen Classicin.