Sveitsiläisseura kiinnitti Peter Kotilaisen – ”Thurgau on oikea paikka jatkaa pelaamista”

Peter Kotilainen pelaa ensi kaudella Sveitsissä. Kuva: Juha Käenmäki

Peter Kotilainen pelaa ensi kaudella Sveitsissä. Kuva: Juha Käenmäki

Peter Kotilainen ei pelaa ensi kaudella F-liigassa, vaan suuntaa Sveitsin liigan NLA-seura Thurgaun paitaan.

Kotilainen, 28, edusti viime kaudella SPV:tä ja voitti runkosarjan pistepörssin tehoin 27+44=71. Kaikkiaan Kotilainen on pelannut liigassa 332 ottelua (348+347) Happeessa, Classicissa ja SPV:ssä. Vuosina 2016 ja 2018 maailmanmestaruuden voittaneelle Kotilaiselle tuleva kausi on ensimmäinen ulkomailla.

– Hienoa päästä vihdoin Sveitsiin pelaamaan. Vaihtoehtoja oli useitakin, mutta keskustelut Jukan ja Danielin kanssa vakuutti, että Thurgau on oikea paikka jatkaa pelaamista. On ollut jo pitkään unelmana pelata erilaisessa kulttuurissa ja uskon että tästä tulee antoisa ja menestyksekäs matka. Olen kuullut että fanit Thurgaussa ovat upeita ja tiedän, että tästä tulee loistava kausi, Kotilainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Aiemmin kerrotiin, että Thurgau hankki riveihinsä OLS-sentteri Valte Karvosen. Suomalainen päävalmentaja Jukka Ruotsalainen hehkutti tuoreinta hankintaa.

– Peter on yksi maailman parhaista pelaajista viimeisellä kentän kolmanneksella ja se tuo tottakai valtavasti mahdollisuuksia meidän pelaamiseen tulevalla kaudella. Mies pelaa aina täydellä intohimolla ja uskon että me pystytään myös tarjoamaan hänelle sellainen ympäristö missä hän voi nauttia pelaamisesta ja vielä jopa kehittyä lisää.

– Mies on kulkenut välillä aika kivisenkin tien huipulle saakka ja uskon, että Pete pystyy jakamaan kokemuksiaan niin kentältä kuin sen ulkopuoleltakin meidän nuorille huipulle pyrkiville pelaajillemme ja sitä kautta auttamaan meidän prosessia muutenkin kuin vain pisteitä tekemällä.