Viikon kysymys: Kuka suomalaiskolmikosta tekee eniten pisteitä Sveitsin liigassa ensi kaudella?

Miko Kailiala (etualalla) jatkaa peliuraansa Sveitsissä. Kuva: Ainesmedia

Miko Kailiala (etualalla) jatkaa peliuraansa Sveitsissä. Kuva: Ainesmedia

Viikon kysymyksessä hypätään jo tulevaan kauteenja mennään ulkomaan kentille.

Kolme kovaa suomalaista pistelinkoa suuntaa tulevalle kaudelle Sveitsin liigaan. Viimeisimpänä kuultiin SPV:n Peter Kotilaisen siirrosta Thurgaun paitaan. Kotilainen, (s. 1994) voitti menneellä kaudella F-liigan runkosarjan pistepörssin tehoin 27+44. Hän on pelannut liigatasolla 332 ottelua, ja naulannut pisteet 348+347=695. Kotilainen on kaikkien aikojen tehokkain Suomen liigassa, jos katsotaan pistekeskiarvoa (2.09).

Sami Johansson (s. 1993) on edustanut koko uransa Classicia ja on hänkin ollut todella tehokas liigatasolla. Johansson on pelannut 409 liigapeliä ja tehnyt pisteet 537+261=798. Johanssonin pistekeskiarvo on historian kolmanneksi paras (1.95). Johansson pelaa ensi kaudella Zugissa, jonne on kerätty melko kovia nimiä tulevaa sesonkia ajatellen.

Miko Kailiala (s. 1993) siirtyy TPS:stä Zugiin. Kailiala on myös ollut todella tehokas läpi liigauransa, ja voitti viime kaudellakin pudotuspelien pistepörssin. Kailialan saldo liigatasolla on 422 pelin jälkeen 490+264=754. Kailialan pistekeskiarvo 1.79 on myös kovaa valuuttaa ja sillä pääsee listan sijalle kahdeksan.

Mutta kuka tästä kolmikosta tekee eniten pisteitä Sveitsissä ensi kaudella? Perustellut vastaukset ovat paikallaan.

Viikon kysymys: Kuka suomalaiskolmikosta tekee eniten pisteitä Sveitsin liigassa ensi kaudella?