Divarin kuukauden pelaajan palkinto jäi seuran vastuulle: ”Kukkapuska tai joku halpa juttu”

Matti Heikkinen on LNM:ssä sekä pelaajan että toimihenkilön roolissa. Kuva: Henri Keränen

Matti Heikkinen (vas.) on LNM:ssä sekä pelaajan että toimihenkilön roolissa. Kuva: Henri Keränen

Miesten Divarissa on painettu alkukaudesta pohjoisen ylpeyden Limingan Niittomiesten johdolla.

Vahva alkukausi on johtanut siihen, että LNM johtaa sarjaa, koska on kerännyt 15 pistettä kuudesta pelistä. Menestys on näkynyt myös henkilökohtaisella tasolla, sillä Mika Hirsikorpi valittiin Inssi-Divarin syyskuun parhaaksi pelaajaksi sarjan valmentajien toimesta.

Viikonlopun palkitsemisen jälkeen X:ssä levisi erikoinen viesti.

Pitääkö paikkansa, että jouduitte itse ostamaan kuukauden pelaajan palkinnon omalle pelaajalle, LNM:n Matti Heikkinen?

– Joni Toivola (pääsarjapäällikkö) soitti mulle torstaina ja kertoi miten hommat hoidetaan. Ihan hyvä tietysti, että infosivat meitä asiasta, mutta liiton puolesta asiaa ei oltu edistetty sen enempää kuin suunniteltu vain.

– Meitä ohjeistettiin siitä niin, että voidaan kuukauden pelaaja infota omissa kanavissa sen jälkeen, kun liitto on sen julkaissut. Palkitseminen voidaan suorittaa sitten ku se meistä tuntuu hyvältä. Meillä oli tietysti halua suorittaa se heti lauantaina, koska meillä oli kotimatsi.

– Toivola kävi mulle muutaman minuutin vaihtoehtoja läpi, että minkälaisia palkintoja me voidaan hommata. Kukkapuska tai joku halpa juttu. Liitossa ei oltu saatu näiden palkitsemisten osalta vielä mitään päätöksiä aikaiseksi, että millä tavalla palkitaan, Heikkinen ihmettelee.

Viime kaudella kuukauden pelaajat palkittiin lahjakorteilla, mutta nyt tällaisesta palkinnosta ei ole tietoa. Heikkisen mukaan epäselväksi jäi, että saako seura rahoja takaisin lahjan hankinnasta vai ei. Ainakaan kuitteja ei ole ohjeistettu lähettämään tai muuta vastaavaa siihen viittaavaa.

– Pointti siinä oli se, että jahka liitto saa päätettyä millä tavoin he pelaajan palkitsevat, niin se lahja tulee sitten myöhemmin. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että milloin se on tulossa. Toivottavasti saavat päätettyä asian viimeistään ensi kuussa, kun kuukauden pelaaja taas valitaan.

Kyse on siis toistaiseksi vain siitä, että liitto ei ole vielä päättänyt miten Divarin kuukauden pelaajat palkitaan. Heikkisen mukaan tuntuu oudolta, että tällaisia palkitsemisia suoritetaan, mutta ei valmistella ennakkoon tarpeeksi. Liigassa asia on hoidettu kuntoon, mutta Divarissa ei, vaikka sekin kuuluu pääsarjoihin salibandyssa.

Uskaltaako kysyä, että mitä ostitte?

– Minä tietysti valtuutin ja vastuutin seuraavan henkilön hommaamaan lahjan. Kyllä se sellainen pikkujoulupullo oli, Heikkinen naureskelee.

– Toivola ehdotti kukkapuskaa, mutta me vähän mietittiin sitä, että jos meidän pitää nämä itse kustantaa niin se kukkapuska menee varmaan tyttöystävälle enemmänkin.

LNM ylsi viime kaudella liigakarsintojen viimeiseen vaiheeseen, mutta ErVi oli lopulta parempi voitoin 3-2. Kuva: Ari Arola

LNM:lla hyvä kausi – jälleen kerran

Heikkinen on Limingalle enemmän kuin pelaaja, sillä hän on toiminut taustoilla vahvana vaikuttajana jo vuosia. Pelivuosiakin on jo toki reippaasti, sillä Heikkiselle kausi on 10. perättäinen Niittomiesten Divari-joukkueessa.

Viime kauden liigakarsintojen jälkeen LNM tyhjeni uhkaavasti, ja iso osa tärkeimmistä pelaajista siirtyi liigakentille. Tälle kaudella Liminkaa ei odotettu ainakaan aivan sarjan terävimpään kärkeen, mutta alkukausi antaa osviittaa virhearvioinnista.

Pitkän linjan Niittomiehenä Heikkinen onkin hyvä henkilö arvioimaan, miten Niittarit tuntuu joka kausi löytävän sen hyvän vaihteen – lähti pelaajia tai ei.

– Olen ollut mukana pitkään ja myös rakentamassa tätä toimintaympäristöä, missä me touhutaan. Oon miettinyt sitä, että monesti nostetaan esille se, että me saadaan kaivettua esiin pelaajia, mutta itse nostan esille eritoten ympäristön eli laadukkaat harjoitusolosuhteet ja satsaukset valmennukseen. Myös esimerkiksi fysiikkavalmennukseen Jaakko Tornbergin johdolla.

– Kun joudutaan reissaamaan paljon niin meillä pelaajat sitoutuu vähän enemmän kuin etelässä. Me pystytään kehittämään pelaajia, ja siitä ihan konkreettinen osoitus on se, että tällä hetkellä Jymy voittaa pelejä meidän junnuilla, jotka ovat olleet tämänkin hetken toimijoiden valvovan silmän alla. Pohjaan paljon siihen, että meidän toiminta on laadukasta, Heikkinen arvioi.

Heikkisen mukaan varsinkin potentiaalisia pelaajia voisi toki olla vielä nykyistäkin enemmän.

– Totta kai sillä toiminnan laadukkuudella on se hyvä puoli, että saadaan hyviä pelaajia myös mukaan. Toivoisi tietysti, että saataisiin kehitysvaiheessa olevia pelaajia jopa enemmän mukaan. Sen asian suhteen joudutaan edelleen tekemään töitä. Voitaisiin hyvinkin laajentaa rinkiä ja ottaa lisää pelaajia tuohon kasvamaan. Se on varmasti tulevaisuuden juttu sitten, Heikkinen pohtii.

Liminka on hurmannut Inssi-Divarissa myös tuuletuksillaan:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Limingan Niittomiehet SB (@lnmsalibandy) jakama julkaisu

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen