Hawksin tilastokatsaus Divarista: ”Ensimmäiset kiitokset tulivat otteluiden selostajilta”

Hawks on koostanut alkukauden tilastoja Inssi-Divarista. Kuva: Esa Jokinen

Hawks on koostanut alkukauden tilastoja Inssi-Divarista. Kuva: Esa Jokinen

Inssi-Divarin Hawks on koonnut sosiaaliseen mediaan tilastopaketteja alkukaudesta.

Tiistaina Hawks julkaisi erikoistilanteista kertovia tilastoja ja mukana oli laukaukset, aloitusvoitot sekä yli- ja alivoimatilastot, joita ei ole ollut alkukaudesta tarjolla. Hawksin sosiaalisen median tuotannosta vastaava Jyrki Paajanen kertoo julkaisusta seuraavaa.

– Kaikkihan me toivomme, että tulokset ja tilastot saadaan pian ajan tasalle. Samaa toivotaan varmasti myös liitossa. Erilaisten tilastojen kaivaminen ottelupöytäkirjoista kuitenkin onnistuu, ja uskon, että seurojen kesken näitä arvostetaan.

Paajasen mukaan koostamiseen kuluu aikaa, mutta tilastoille on selkeä kysyntä.

– Kyllähän tilastojen manuaalinen koostaminen tunteja vie kun käy ottelupöytäkirjat yksi kerrallaan läpi. Lisäksi tähän vielä päälle inhimillisten virheiden mahdollisuus, joita koneellinen tilastointi ei sitten enää tee.

– Eilen ”tilastotiistaina” kun näitä ensimmäisiä statseja laitettiin ulos, niin ensimmäiset kiitokset tulivat otteluiden selostajilta, jotka saavat nyt hieman syvempää dataa lähetyksiinsä. Pyritään, että saadaan tässä pitkin syksyä koostettua muutakin erilaista tilastoa, kunnes tulospalvelu on täysin jalkeilla, Paajanen avaa.

Tilastoista voi Paajasen mukaan nostaa esille esimerkiksi sen, että sijalla 12 oleva Karhut on iskenyt viidessä ottelussa pelin avausmaalin, mutta sarjataulukossa se ei ole näkynyt. Sen sijaan kärjessä oleva LNM on mennyt alussa johtoon vain kahdesti ja kärkipään SalBa vain kerran. Myös häntäpään havinoilla oleva Happee Steamers (11.) on iskenyt avausmaalin neljässä pelissä viidestä.

Laukaisutilaston kärjessä on tällä hetkellä Hawks. Aloitusvoitoissa Kirkkonummi Rangers on onnistunut yli 70% tehokkuudella, kun ÅIF on voittanut vain noin 1/3 aloituksistaan. Ylivoimatilaston kärjessä on sarjakärki LNM. Alivoimatilaston kärjessä on Hawks, mutta huomioitavaa on myös se, että joukkue on ottanut verrattaen vähän jäähyjä.

*Laukaisu ja aloitustilastossa huomiona, että niissä ei ole huomioitu Konnat-LNM ottelua, josta laukaisukarttaa ei löydy tulospalvelusta.

Tilastopaketti:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hawks (@hawks_helsinki) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hawks (@hawks_helsinki) jakama julkaisu

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen