Kurronen Turun EFT:stä: ”MM-kisojen ohella tämä turnaus on projektin tärkein tapahtuma”

Lasse Kurronen pitää Turun EFT:tä erittäin tärkeänä. Kuva: salibandy.fi

Lasse Kurronen pitää Turun EFT:tä erittäin tärkeänä. Kuva: salibandy.fi

Naisten maajoukkue pelaa MM-kenraalinsa viikonlopun EFT-turnauksessa Turussa. Jututimme päävalmentaja Lasse Kurrosta ennen viikonlopun turnausta.

Suomi kohtaa Turun turnauksessa perjantaina Tshekin, lauantaina Sveitsin ja sunnuntaina Ruotsin. Turnaus on viimeinen ennen joulukuun alun Singaporen MM-kisoja.

MM-kisat häämöttävät puolentoista kuukauden päästä, minkälaisiin asioihin EFT:llä keskitytään niitä ajatellen?

– Kyllä tässä pelaajavalintoja mietitään. Tämä on pelaajille viimeinen näytön paikka kisapaikkoja ajatellen.

– Omaa peliä pitää kehittää ja saada eteenpäin. MM-kisojen päävastustajat tulevat vastaan. Katsotaan viimeiset askelmerkit, missä he menevät omien peliensä kanssa.

– MM-kisojen ohella tämä turnaus on projektin tärkein tapahtuma.

Onko kisarunko tässä vai vieläkö jotkut pelaajat antavat näyttöjä kisoja ajatellen?

– En ole hirveämmin sitä itse spekuloinut, mutta kyllähän se niin on, että ei siellä kaikki pelaajat pelaa siitä kisapassista. Meillä on täällä 22 pelaajaa mukana ja pari on vielä loukkaantuneena, että kyllä tässä päästään vielä miettimään, ketkä siihen 20 pelaajan kisajoukkueeseen kuuluvat.

– Päätöksenteko ei ole missään nimessä vielä valmista, ja meillä on mukana enemmän pelaajia kuin kisoihin voidaan ottaa. Kyllä vielä pohdintaa tullaan käymään.

Minkälaisia odotuksia on vastustajista?

– Tsekki on tehnyt parin viime vuoden aikana ison nuorennusleikkauksen. Siellä on ollut hyviä U19-ikäluokkia useampia. Nopea joukkue, näistä neljästä joukkueesta varmasti eniten vastahyökkäysjoukkue. Krupnová ja Ratajova ovat johtaneet joukkuetta pitkään, joten kyllä sieltä löytyy myös tulivoimaa. Vähän sellainen hurmosjoukkue. Heidät jos päästää pelin päälle niin voi olla hankalaa kammeta takaisin. Pelihuumori on heiltä saatava pois.

– Sveitsillä on myös ollut isoa vaihtuvuutta, varmaankin eniten näistä top 4-joukkueista, jos viime kisoihin vertaa. He ovat olleet pelitavallisesti enemmän passiivisia. Pelaavat oman pään kautta. Todella hankala vastustaja meille, on monesti hallittu palloa heitä vastaan, mutta ei vaan päästä murtautumaan huipputonteille. Tästä näyttönä kaksi rankkaritappiota edellisistä otteluista.

– Tärkeä ottelu tässä turnauksessa, koska he ovat myös MM-kisoissa alkusarjassa vastassa ja halutaan heidät siellä voittaa, jotta turnaus etenee suunnitellusti.

– Ruotsi on aina kova ja ainakin omasta mielestään ennakkosuosikki. Mielestäni he ovat kovempia kuin syksyn EFT:ssä, ovat saaneet joitakin loukkaantuneita pelaajia takaisin kokoonpanoon. Me ja Tsekki voitimme heidät syksyn turnauksessa, joten saa nähdä kuinka ärsytettyinä tulevat kaukaloon. Uskon, että kaikki saa pelata erinomaisen pelin, jos meinataan Ruotsin voittaa.

Tuoko se, että MM-kenraali on kotikaukalossa, jotain hyötyä tai ylimääräisiä odotuksia?

– Ainahan se on kiva, että päästään kotikentällä ja Suomi-fanien edessä pelaamaan. Onhan se pelaajille hieno että on paljon yleisöä, varsinkin kun meillä on joukkueessa jonkin verran turkulaistaustaisia pelaajia. Toivon mukaan sillä on positiivinen vaikutus ja kentällä saadaan kaikki irti.

– Näin valmentajan vinkkelistä sillä ei ole mitään väliä. Samaa peliä sinne lähdetään pelaamaan riippumatta siitä, missä pelataan.

Otteluohjelma

Perjantai 20.10.
9.30 Ruotsi – Sveitsi (U19)
12.30 Suomi – Tshekki (U19)
15.30 Ruotsi – Sveitsi (naiset)
18.30 Suomi – Tshekki (naiset)

Lauantai 21.10.
9.30 Tshekki – Ruotsi (U19)
12.30 Suomi – Sveitsi (U19)
15.30 Suomi – Sveitsi (naiset)
18.30 Tshekki – Ruotsi (naiset)

Sunnuntai 22.10.
9.00 Sveitsi – Tshekki (U19)
11.45 Sveitsi – Tshekki (naiset)
14.30 Suomi – Ruotsi (U19)
17.00 Suomi – Ruotsi (naiset)

Ottelut on katsottavissa SalibandyTV:stä

Tekijä: Tuomas Kousa, Pääkallo.fi:n toimittaja

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen