Näkökulma: Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja on Petri Kettunen – jälleen

Petri Kettunen on uusvanha huippu-urheilujohtaja. Kuva: salibandy.fi

Petri Kettunen on uusvanha huippu-urheilujohtaja. Kuva: salibandy.fi

Salibandyliitto julkaisi tiistaina uuden huippu-urheilujohtajansa. Se on Petri Kettunen – jälleen.

Kettunen hoiti virkaa myös vuosina 2015-2017 miesten maajoukkueen päävalmentajan tuplapestin myötä. Hän poistui virastaan keväällä 2017 saatuaan maajoukkueesta potkut MM-kullan jälkeen joulukuussa 2016. Tämän jälkeen Kettunen toimi neljä vuotta Tshekin päävalmentajana. Suomessa on siis ollut lähes yhdeksän vuoden aikana yhteensä kaksi huippu-urheilijohtajaa, joista Jarkko Rantala jätti pestinsä tänä vuonna.

Jos katsotaan miesten huippu-urheilutoimintaa niin vuodesta 2004 lähtien huippu-urheilujohtajia tai maajoukkueen päävalmentajia on ollut yhteensä neljä henkilöä, joista Kettunen on hoitanut kahta jakkaraa. Siis yhteensä neljä henkilöä 20 vuodessa. Maajoukkueen päävalmentajana on ollut Petteri Nykky, Petri Kettunen tai vuodesta 2023 alkaen Esa Jussila. Huippu-urheilujohtajat mainittiinkin yllä.

Vaikea sanoa ketkä kaikki paikkaa hakivat, mutta ilmeisesti Salibandyliitossa luetetaan tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin. Jos jollekin on jäänyt huippu-urheilujohtajan pestin moninaisuus epäselväksi, niin tässä luettelo erilaisista tehtävistä:

Huippu-urheilujohtaja vastaa tehtävässään Salibandyliiton huippu-urheilusektorin taloudesta, maajoukkuetoiminnan linjauksista ja ohjauksesta, Salibandyliiton valmennuslinjasta, huippu-urheilusektorin alueellisen toiminnan kehittämisestä, salibandyn pelaajapolun toteutuksesta, yhteistyöstä Salibandyliiton strategisen kumppanin Eerikkilän Urheiluopiston kanssa sekä suomalaisen ja kansainvälisen huippusalibandyn kehittämisestä. Huippu-urheilujohtaja on myös Salibandyliiton johtoryhmän jäsen.

Epäilemättä Kettunen on pätevä tehtävään, siitä ei ole kyse. Koko kirjoituksessa ei ole kyse Kettusesta henkilönä tai osaajana. On vain erikoista, että salibandyssa on näin vähän osaajia. Esimerkiksi miessalibandyn kohdalla on löytynyt yhteensä neljä osaajaa 20 vuodessa.

Vai puuttuuko osaaminen nimenomaan rekrytoijapuolelta?

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen