Ei yllätystä – Ruotsi Suomen vastustajaksi MM-finaaliin

Sunnuntaina klo 13 nähdään salibandyssa tuttuakin tutumpi Suomi-Ruotsi -finaali. Kuva. Eng Chin An/IFF

Ruotsin naisten salibandymaajoukkue kaatoi Sveitsin lauantaina Singaporen MM-välierässä maalein 4-2 ja kohtaa sunnuntain finaalissa Suomen.

Peli ei ollut hallitsevalla mestarille helppo. Länsinaapuri johti avauserän jälkeen 2-1, ja päätöserään mentiin lukemissa 3-1. Ruotsin saatua kaksi perättäistä jäähyä, Celine Stelttler laukoi Sveitsin maalin päähän ylivoimalla kolmoserän avauskympillä.

Ruotsin Wilma Johansson suti Ruotsin 4-2-johtoon päätöskympin alussa, ja siitä Sveitsi ei toipunut. Punaisten kiri jäi lopulta melko köykäiseksi. Ottelun ehdoton hahmo oli Sveitsin maalivahti Lara Heini, jolle kirjattiin jopa 44 torjuntaa.

Suomi kaatoi Tshekin lauantain aiemmassa välierässä 8-2, joten tuttu finaalipari nähdään sunnuntaina klo 13 alkavassa ottelussa. Sveitsin ja Tshekin välinen pronssipeli alkaa klo 10.30.