Tshekki pyristeli, mutta Suomi eteni MM-finaaliin Kauppien superottelun myötä

Suomi eteni MM-finaaliin Tshekin kustannuksella. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomi eteni Singaporen salibandyn naisten MM-kisojen finaaliin kaatamalla Tshekin lauantaina välierissä maalein 8-2.

Peli ei ehtinyt vanheta kuin toiseen vaihtoon, että nähtiin Suomen avausmaali. Tshekin löperö syöttö keskialueella katkaistiin, ja Veera Kauppi niputti koko Tshekin puolustuksen. Takatolpilta löytyi Oona Kauppi, joka ei erehtynyt.

Tshekki sai pelistä kiinni avausmaalin jälkeen, ja loi hyviä paikkoja sekä painetta Suomen alueelle. Toisen osuman teki kuitenkin Suomi. Miisa Turunen katkaisi Tshekin avaussyötön keskialueella, ja pelasi Kaupit toistamiseen pahantekoon. Tällä kertaa Oona Kauppi tarjoili, ja Veera Kauppi viimeisteli taidokkaasti.

Vartin kohdalla Tshekki pääsi kaventamaan. Vanessa Rebecca Keprtovan tarkka kuti upposi etukulmasta sisään vapaalyönnin jälkeen. Suomi pääsi erätauolle johtoasemassa, mutta varsinkin alun jälkeen Tshekki pelasi todella hyvin pallollisesti. Suomella oli pallollisessa pelissä haasteita, ja sinivalkoinen joukkue oli liian hätäinen pelivälineen kanssa. Osin tähän vaikutti myös Tshekin hyvä prässipeli.

Toisen erän alussa Veera Kauppi viimeisteli 3-1-maalin komeasti haastamalla Tshekki-pakin, ja laukomalla etukulmasta sisään. Ajassa 27.16 Veera Kaupin pitkä syöttö löysi Oona Kaupin, joka ei saanut palloa verkkoon, mutta paluupallossa oli Miisa Turunen, joka viimesteli 4-1-maalin.

Juuri ennen erän puoliväliä Tshekki sai ylivoiman. Denisa Ratajovan viivalaukaus upposi verkkoon ajassa 29.45. Pari minuuttia myöhemmin tuli suomalaisittain tärkeä onnistuminen. Suomi voitti pallon hyökkäysalueella, Sara Piispa kiersi maalin ja tarjoili paikan maalin eteen hiipineelle Jenna Saariolle. TPS-sentteri ei erehtynyt, ja Suomi pääsi 5-2-johtoon.

Erän loppuun nähtiin jälleen Kauppien erinomainen yhteissuoritus. Oona Kauppi pelasi kulmavaparin nopeasti, ja Veera Kauppi hakeutui vapaaksi. Millintarkka kuti upposi etuyläkulmaan, ja Suomi pääsi erätauolle neljän maalin johdossa.

Toisessa erässä Suomi ei erityisesti hallinnut peliä, mutta oli erittäin tehokas maalipaikoissaan. Suomi kuitenkin puolusti hyvin ja piti Tshekin poissa parhailta maalipaikoilta. Neljän maalin johto oli suomalaisia mairitteleva, ja osin siitä sai kiittää hyviä torjuntoja ottanutta Noora Vuorelaa.

Kolmannessa erässä Suomi pelasi alkuun fiksumpaa pallollista peliä, ja hallitsi kenttätapahtumia. Ennen puoliväliä Suomi pääsi ylivoimalle, ja My Kippilä pääsi lataamaan viivasta upealla kudilla Suomen 7-2-johtoon.

Maalin jälkeen Suomi jatkoi järkevää pelaamista, eikä Tshekki saanut kirivaihetta päälle ollenkaan. Kahdeksas maali syntyi, kun Vuorela nollasi Tshekin pelaajan läpiajon, ja vapautti Veera Kaupin läpiajoon, josta syntyi maali tehtaan takuulla.

Ottelun ehdoton hahmo oli Veera Kauppi (4+1). Myös Oona Kauppi (1+4) oli vahvassa vireessä.

Suomen finalisti selviää lauantaina iltapäivällä, kun Sveitsi ja Ruotsi kohtaavat klo 14.15. MM-finaali pelataan sunnuntaina klo 13 alkaen.