Nihkeää ja nahkeaa oli, mutta Suomi kaatoi Norjan alkusarjan päätöspelissä

Suomi kaatoi Norjan nihkeässä pelissä. Kuva: IFF

Suomi ja Norja kohtasivat maanantaina Singaporen salibandyn naisten MM-kisojen alkusarjan päätöspelissä. Suomi voitti pelin maalein 6-3.

Avauserä oli hiukan nihkeä suomalaisittain. Norja pelasi hyvin, mutta Suomellakin oli selkeästi käynnistymisvaikeuksia. Sofia Leino iski Suomen johtoon Norjan avausvirheestä, ja syötön tarjoili Johanna Homi. 2-0-maalin iski Veera Kauppi, jolle loistosyötön tarjosin My Kippilä.

Norjakin pääsi iskemään avauserässä, kun Nicoline Marie Karlsen Olsen karkasi vastaiskusta läpi. Aivan erän lopussa Laura Rantanen viimeisteli Suomen 3-1-maalin. Vaikka Suomella oli nihkeää, niin erän ehdoton hahmo oli Maiken Ellis, joka torjui 19 laukausta.

Toinen erä oli kehnointa Suomea koko turnauksessa. Norja kyllä tylsytti Suomen peliä, mutta kaikkinensa suorittaminen oli vaivalloista tiukasti puolustanutta Norjaa vastaan. Norja pääsi maalin päähän, kun Tone Einstulen osui ylivoimalla. Erän lopussa Meri-Helmi Höynälä naulasi pallon verkkoon maalin edestä, ja Suomi pääsi 4-2-taukojohtoon.

Suomi sai karmean alun kolmoserään, kun Rikke Ingebrigtsli Hansen karkasi vastaiskuun, ja viimeisteli Norjan 3-4-kavennuksen. Tämän jälkeen Suomi hiukan ryhdistäytyi. Emilia Pietilä laukoi ensimmäisen MM-maalinsa tarkalla laukauksella ajassa 43.36. Viimeisellä kympillä Suomi sai tärkeän ylivoimaonnistumisen, kun Miisa Turunen yllätti Norjan maalivahdin vanhanaikaisella.

Kokonaissuoritus oli suomalaisittain melko iloton, mutta sinivalkoinen joukkue teki tarvittavan. Tulos tarkoittaa sitä, että Suomi voitti oman alkulohkonsa. Suomi pelaa kisojen puolivälierissä torstaina klo 11 alkaen, ja jos se menee välieriin, niin vastaan ei tule ainakaan Ruotsi, joka tällä tietoa voittaa oman alkulohkonsa.