Pääkallotodistus: Kaupit omalla tasollaan MM-välierässä – kysymysmerkkejäkin jäi

Oona (vas.) ja Veera Kauppi olivat ottelun hahmoja Suomen kaataessa Tshekin välierissä. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomi eteni salibandyn naisten MM-finaaliin kaatamalla Tshekin lukemin 8-2. KalloCast arvioi Suomen pelaajien suoritukset Singaporen MM-kisoissa.

Selkeiden voittolukujen takaa voi todeta, että loppuluvut myös mairittelivat Suomea. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat Suomelle hiukan vaikeita, paitsi yhdeltä kantilta. Suomi oli nimittäin erittäin tehokas.

Tässä mielessä esille nousivat Veera (4+1) ja Oona Kauppi (1+4), jotka johdattivat joukkueen finaaliin. Kaksikko pystyi taikomaan maalin sellaisinakin hetkinä, kun Tshekki alkoi saada juonen päästä kiinni ottelussa. Kaupeilta odotetaan paljon, ja he vastasivat huutoon. Positiivisia esiintyjiä löytyi toki enemmänkin Kauppien johtamasta kentällisestä.

Puolustaja Ulla Valtola jatkoi vahvoja MM-otteitaan, ja oli kuin kotonaan Tshekin prässiä vastaan. Valtolan kentällinen pelasi kentällinen nolla-nollaa, mutta rohkea turkulaispakki oli monissa tilanteissa tärkeä palanen siinä, että viisikko pääsi prässin alta pois. Esitys oli ensikertalaiselle kaikkinensa rohkea kovassa paikassa.

Maalivahti Noora Vuorelan kohdalla ottelu olisi voinut olla jopa täysi vitonen, mutta molemmissa maaleissa pallo olisi ollut mahdollista torjua. Vuorela pelasi kuitenkin oikein hyvän ottelun tärkeään paikkaan.

Aiemminkin hiukan jähmäesti esiintynyt ”TPS-kenttä” ei välierissäkään löytänyt parasta iskuaan, ja oli paljon pallotta. Valmennuksen suhteen jäi nyt myös parantamisen varaa finaalia ajatellen. Varsinkaan kaksi ensimmäistä erää Suomi olisi ollut pahemmassa pulassa ilman Kauppien tarjoamaa showta. Toisaalta Suomi onnistui puolustussuuntaan siinä määrin, että Tshekin kaikista vaarallisimmat paikat jäivät vähiin. Joka tapauksessa joukkue ei varsinkaan alussa ollut ihan valmis peliin.

Todistuksesta vastasivat Salibandypodcast KalloCastin Joel Siltanen ja Toni Lötjönen. Voit kuunnella KalloCastia joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.

Kallotodistus

Maalissa: Noora Vuorela 4

Kenttäpelaajat:
Johanna Homi 3
Meri-Helmi Höynälä 3
Hanna Niemelä 3
Mia Vallenius 3
Ulla Valtola 4

Miisa Turunen 4
Veera Kauppi 5
Oona Kauppi 5
My Kippilä 3
Daniela Westerlund 4

Sara Piispa 2
Milla Nordlund 2
Jenna Saario 3
Emilia Pietilä 2
Laura Manninen 2

Krista Nieminen (mv) (ei pelannut)
Alma Laitila 3
Sofia Leino 2 (pelasi vain vähän)
Laura Rantanen (pelasi vain vähän)

Valmennus: 2

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus