Pääkallotodistus: Puola-pelin selkeimmät onnistujat löytyivät kolmosviisikosta

Kolmoskenttä keräsi kiitosta Pääkallotodistuksessa. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomi kaatoi Puolan 11-2 salibandyn naisten MM-kisojen puolivälierissä Singaporessa. KalloCastin toimitus arvioi Suomen joukkueen suoritukset MM-turnauksessa.

Ottelun lähtökohtiin nähden peli eteni odotetusti, vaikka Puola Suomea ”shokeerasi” kahdella maalilla avauserässä. Totuus pelistä on kuitenkin se, että sinivalkoisilta ei vaadittu kovin suurta venymistä voiton saavuttamiseksi.

Suomen ykkösviisikossa Veera Kauppi ja Sara Piispa onnistuivat kohtuullisesti. Sinivalkoisten ykkösosastolle jäi kuitenkin parantamisen varaa viisikkona. Tosin My Kippilä ei taaskaan pelannut kovin paljoa.

Kakkoskentällisen peli oli periaatteessa aika hyvää. Omiin ei mennyt yhtäkään maalia, mutta hyökkäyspäässä peli oli melko tehotonta. Kentällinen kuitenkin piti hyvin palloa läpi pelin. Puolan tasoista joukkuetta vastaan se pitäisi näkyä paremmin tulostaululla. Milla Nordlund ei pelannut koko peliä laidalla.

Kolmoskenttä oli Suomen paras. Sen suhteen kehuja ansaitsevat erityisesti laiturit Johanna Homi ja Hanna Niemelä. Maalin suulla Krista Nieminen onnistui ihan tarpeeksi hyvin.

Suomen valmennuksen osalta on vaikea löytää moitittavaa, joskaan ei suurta kehuttavaakaan. Joukkue tuli hyvin sisään peliin ja ratkoi sen ajoissa. Lisäksi voi sanoa, että Suomi lähti peliin vaikeasta asetelmasta, kun tähtipelaaja Miisa Turunen oli pois. Tämä ei kuitenkaan hätkähdyttänyt liiaksi.

Todistuksesta vastasivat Salibandypodcast KalloCastin Joel Siltanen ja Toni Lötjönen. Voit kuunnella KalloCastia joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.

Kallotodistus

Maalissa: Krista Nieminen 3

Kenttäpelaajat:
Sara Piispa 3
Veera Kauppi 3
Oona Kauppi 2
My Kippilä 2
Daniela Westerlund 2

Milla Nordlund 3
Jenna Saario 3
Laura Rantanen 2
Alma Laitila 3
Laura Manninen 3

Johanna Homi 4
Meri-Helmi Höynälä 3
Hanna Niemelä 4
Mia Vallenius 3
Ulla Valtola 2

Noora Vuorela (mv) (ei pelannut)
Emilia Pietilä 3
Sofia Leino 3

Valmennus: 3

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus