Champions Cupin finaalit mitellään viikonloppuna Göteborgissa ja Prahassa – molemmat pelit kiinnostavat yleisöä

Tatran pudotti Wiler-Ersigenin Champions Cupin välierissä. Kuva: Matyáš Klápa/IFF

Champions Cupin naisten mestari ratkotaan perjantaina 26.1. klo 20 alkaen Göteborgissa ja miesten mestari lauantaina 27.1. klo 19 alkaen Prahassa.

Naisten finaalissa kohtaavat kotijoukkue Pixbo ja Team Thorengruppen, joten voittaja tulee Ruotsista. Hallitsevaa mestaria Thorengruppenia edustavat Suomen maajoukkuepelaajat My Kippilä, Oona Kauppi ja Veera Kauppi. Ennakkoon on arvioitu, että ottelun pelipaikka Wallenstam Arena myydään loppuun. Areenalle mahtuu noin 1600 katsojaa.

Miesten finaalissa kohtaavat tshekkiläinen Tatran Tresovice ja hallitseva mestari Falun. Lähtökohtaisesti kotijoukkue on selkeä haastaja, ja tie finaaliin oli lohkojärjestelmän ja arpaonnen vuoksi huomattavasti kepeämpi. Falun tiputti finaaliin päästäkseen Suomen ja Ruotsin mestarit, siinä missä Tatran kaatoi kaksi sveitsiläisjoukkuetta. Ottelu kiinnostaa Tshekissä, sillä 1300 lippua suorastaan revittiin järjestäjien käsistä, ja peli on loppuunmyyty.

Champions Cupin finaaleja voit katsoa IFF:n applikaation kautta.