Sveitsissä palkittiin onnistujia viikonloppuna – Ruotsalainen kauden paras valmentaja

Jukka Ruotsalainen on toiminut vuodesta 2020 naisten maajoukkueessa ja jatkaa ainakin vuoteen 2026 asti. Kuva: Ainesmedia/salibandy.fi

Suomalaisvalmentaja Jukka Ruotsalainen sai viikonloppuna osakseen kunniaa Sveitsissä.

Ruotsalainen valittiin Sveitsin miesten liigan kauden valmentajaksi. Se on kova suoritus siksikin, että Ruotsalainen nosti joukkueen edellisvuonna Sveitsin NLA:han ja Thurgau pääsi sarjan välieriin oltuaan runkosarjan seitsemäs. Joukkuetta edustivat pelikentällä suomalaiset Peter Kotilainen, Valte Karvonen, Eero Kuutsa ja Eero Jalo.

Ruotsalainen on valmentanut Sveitsissä jo viitisen vuotta. Hän lähti Sveitsiin johdatettuaan TPS:n SM-hopealle miesten liigassa kaudella 2018-19. Ruotsalainen kuuluu edelleen myös naisten maajoukkueen valmennusryhmään.

Miesten puolella palkintopöytää putsasi eritoten Zugin ruotsalaistähti Albin Sjögren. Sjögren oli sekä pistepörssin voittaja, sarjan arvokkain pelaaja että hänet äänestettiin yleisön puolesta sarjan suosituimmaksi pelaajaksi. Naisten puolella Isabelle Gerig (Zug) oli arvokkain pelaaja ja pörssivoittaja, mutta yleisöäänet vei nimiinsä Suomestakin tuttu Celine Stettler (Kloten).