Classic ja TPS Suomen Cuin finaaliin selkein voittoluvuin – ”Ei ollut meiltä paras peli”

Elli Kylmäluoma oli vireessä, kun Classic kaatoi EräViikingit cupin välierissä. Kuva: Henri Keränen

Naisten Suomen Cupin finaalijoukkueet selvitettiin lauantain välierissä Lahdessa. Sunnuntain finaalissa kohtaavat Classic ja TPS.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat EräViikingit ja Classic. Avauserä oli pitkälti Classicin heiniä pallollisen pelin ja maalipaikkojen osalta. Joukkue pyöritti peliä EräViikinkien päässä ja osui kertaalleen toisella ylivoimallaan. Maalin iski Elli Kylmäluoma. ErVillä oli muutama huipputontti, mutta erän lukemat olivat lopulta ErVin kannalta suotuisat.

Toisessa erässä Classic laittoi kunnolla tuulemaan. Meri Jokinen iski tamperelaiset ensin kahden maalin johtoon, ja erässä nähtiin vielä Kylmäluoman kaksi osumaa (3+2) sekä juuri ennen erätaukoa Veera Vileniuksen osuma. EräViikinkien ainoa valonpilkahdus oli Jasmiina Järvisen (2+0) komea koko kentän soolomaali, joten kolmoserään mentiin Classicin 5-1-johdossa.

Kolmanteen erään ErVi tuli hyvin sisään ja Manta Likki kavensi avausminuutilla. Jokinen kuitenkin masensi helsinkiläisiä illan toisellaan pari minuuttia myöhemmin. ErVi sai pelin käännettyä Classicin päätyyn ja Nea Nupposen kavennus näki päivänvalon. Tilanteessa 6-3 mentiin viimeiselle vitoselle asti. ErVi käytti aikalisän, mutta heti sen jälkeen Suvi Hämäläinen (2+3) kiemurteli kulmasta maalintekoon.

ErVi kavensi vielä ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Hämäläinen ja Natalia Pitkäkangas osuivat vielä tyhjiin tamperelaisten voiton varmikkeeksi. Lukemat kuvastivat ottelun voimasuhteita ja Classic eteni finaaliin lukemin 9-4.

Ottelun hahmoihin kuulunut Kylmäluoma ei ollut täysin tyytyväinen Classicin esitykseen.

– Tehtiin tarvittava, että saatiin se finaalipaikka mitä lähdettiin hakemaan. Ei ollut meiltä paras peli, toinen erä oli ihan ok hyvä ja pystyttiin siinä tehdä tarpeeksi maaleja ja päästiin hyvään johtoon. Eka erä ei ollut mikään loistava ja vika erä meni vähän sählyksi loppujen lopuksi. Pelattiin tarpeeksi hyvin ja huomenna sitten paremmin.

Kylmäluoma kertoi, että joukkue lähtee kotiin ennen sunnuntaista finaalia, joten toisen välierän seuraaminen toteutuu bussissa.

– Tästä hyvät loppuverkat ja nopeasti syömään johonkin. Nollataan tämä peli nopeasti, ei tässä vielä olla voitettu mitään. Keskitytään siihen ja katsotaan kumpi sieltä tulee vastaan. Siinä on iltapäivälle ohjelmaa.

TPS leikitellen finaaliin

TPS juhli Kooveen kustannuksella. Kuva: Henri Keränen

Toisessa välierässä Koovee haastoi TPS:n. Painostuksesta huolimatta TPS osui vain kerran avauserässä, kun Meri-Helmi Höynälä pääsi puttaamaan pallon Koovee-verkkoon. Koovee pysyi kohtuullisen hyvin mukana pelissä, antoi paikoin hyvää pallotonta painetta ja iski paikoin vaarallisesti vastaan.

Toisessa erässä tasoero rupesi näkymään tulostaululla. Cira Virta, Veera Kuosmanen, Jasmin Saario, Olivia Pietilä ja Koovee-pelaajan epäoonekas oma maali varmistivat maaleillaan turkulaisille 6-1-johdon päätöserään mentäessä. Koovee sai pientä lohtua kuusi sekuntia ennen taukoa isketyllä kavennuksella.

Kolmoserässä TPS näytti täyden ylivoimansa ja latoi taululle rumat 15-3-loppuluvut. Turkulaisten pistenikkareina kunnostautuivat Olivia Pietilä (4+1), Kuosmanen (3+1) ja Seraina Fitzi (2+2).

Viiden pisteen Pietilä kuvaili ottelutapahtumia pelin jälkeen.

– Alku oli vähän hakemista. Meillä oli aika paljon paikkoja, mutta vastustajan maalivahti pelasi varsinkin alussa tosi hyvin. Tehtiin toisessa ja kolmannessa erässä tarvittavat maalit ja sitä kautta saatiin peli kulkemaan. Oli tärkeää, että saimme paikoista tehtyä maaleja. KooVee teki myös pari maalia meidän vähän typeristä virheistä. Esimerkiksi ei oltu valmiita heidän vapareihinsa. Olen ihan tyytyväinen ja tästä on hyvä lähteä huomiseen.

Sunnuntaina TPS:n vastustajaksi tulee viime kevään finaalivastus Classic.

– Tästä on hyvä lähteä siihen otteluun. Samanlaista tempoa ja tekemistä ja samanlaisia nopeita kääntöjä mitä tässäkin ottelussa. Tehdään vielä maaleja niistä samanlaisista paikoista kuin tänään. Puolustuksessa pitää pelata tarkemmin, niin hyvä tulee.

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina klo 17. Yle näyttää ottelun suorana.