Kainulainen ryövättiin kesken kultahaastattelun: ”Nyt lähtee päävalmentaja suihkuun”

Cup-mestaruus hymyilytti valmennusta. Kuva: Henri Keränen

Nokian KrP juhlii Suomen Cupin voittoa kaadettuaan SPV:n finaalissa Vili Liposen 5-4-jatkoaikamaalilla.

Peli oli tiukka, ja suurimmat käänteet nähtiin kolmoserässä, jonne lähdettiin KrP:n 1-0-johdossa. Avauskympillä SPV osui kahdesti ja meni ottelussa johtoon. Toisen kympin ensimmäisen kuuden minuutin aikana KrP osui kolmesti ja oli jo 4-2-johdossa. SPV ei kuitenkaan lannistunut, vaan osui vielä kahdesti ilman maalivahtia.

Pelin jälkeen juhlahumun keskellä päävalmentaja Janne Kainulainen oli pitkään tavoittamattomissa. Selvisi, että tuore cup-voittaja oli Nokian Uutisten pihdeissä pidemmän kaavan kautta.

– Meillä oli ihan hyvä hallinta tuossa pelin aikana. Näissä se ei oikein mene aina niin miten itse haluaisi, että kaasu pohjassa mennään. Jännitys tuo sen oman mausteensa tuohon. Kyllä mä ihan tyytyväinen olen, että varsinkin toisessa erässä peli tuntui olevan meillä hallussa. Tämmösiä nää pelit tuppaa olemaan, Kainulainen arvioi.

KrP:lla oli alla karvaita kokemuksia finaaleista, sillä se oli hävinnyt tällä vuosikymmenellä kaksi cupin finaalia ja kaksi SM-finaalia ennen lauantain peliä. Viiltävin haava tuli viime keväänä, kun se menetti ottelusarjan 3-1-johdon finaaleissa, ja taipui TPS:lle 3-4. Silloin ratkaisu tuli viimeisen pelin jatkoajalla.

Cup-viikonlopun aikana KrP:n otteissa näkyi jännittyneisyyttä niin Happee-välierässä kuin finaalissakin.

– En mä usko, että eilen tuntui, että oli sellainen kipsi päällä ja Happee olisi voinut johtaa parin erän jälkeen enemmänkin. Tänään tuntui, että oli semmoinen rento meininki.

– Yleisesti oli kuitenkin pirun tärkeä voitto. Kipsiä on ollut monenlaista tällä kaudella, ja sellaista pakottamista, että pakko voittaa joku kannu. Sillainhan se ei voim mennä, joten uskon, että tää vapauttaa aika paljon henkisiä voimavaroja, Kainulainen sanoittaa.

Kainulainen on penkin takana yleensä erittäin rauhallinen. Ulospäin on vaikea sanoa onko syke kohonnut, mutta finaalista hän myöntää yhden jännittävän hetken.

– Ei hirveästi jännittänyt, mutta tuossa jatkoajalla, kun Laakso oli päästä läpi, niin siinä hyppäsin jo kattoon. Eilen oli kova jännitys, joka ei itselle sovi, mutta tänään jotenkin oli pirun luottavainen olo jatkojallakin. Kakka ei mennyt housuun, kun peli oli meillä kontrollisssa.

Cup-voitto oli KrP:lle, mutta myös päävalmentajalle ensimmäinen iso voitto pestissään. Samalla se oli Kainulaiselle ensimmäinen merkittävä voitto Welhojen kanssa tehdyn liiganousun jälkeen. Kainulainen nostaakin liiganousun tärkeäksi etapiksi urallaan.

Cupin voitosta hän ei halua ottaa isompaa gloriaa itselleen, eikä omien sanojensa mukaan valmenna pystien vuoksi.

– Tärkeintä on, että päästään työnantajan asettamiin tavoitteisiin. Tavoite on ollut voittaa pytty. Vielä tärkeämpänä juttuna noille pelaajille ja taustoille, ketkä ovat olleet pitkään mukana ja vähän lyhemmänkin aikaa. He saavat ansaitun palkinnon.

Minkälainen etappi ensimmäinen iso voitto on koko seuran kannalta?

– Pirun iso, kun pari katkeraa finaalitappiota on tullut tuolla liigan puolella.

– Viime kaudella ei ollut vielä sitä, että on kiukku päällä, mutta nyt se on näkynyt kesästä asti. Korvien väli on ollut aika tukossa. Haavat ovat olleet aika syvät, ja uskon, että tämä vapauttaa sitä puolta tosi paljon, ettei tarvitse pakottaa, vaan lähdetään kevättä kohti tekemään omaa juttua ja parantamaan.

– Uskon, että tässä urheilussa se määrätietoinen harjoittelu vaikuttaa. Meilläkin 20 äijää käy aamureeneissä…

Haastattelu päättyy sanoihin ”…nyt lähtee päävalmentaja suihkuun”.

Ja Janne Kainulaista viedään.

Lue myös:
Liponen hätisti apinan koko KrP:n harteilta – ”Ensimmäinen ajatus oli: viimein!”